Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica organizirala kreativne radionice za članove i ostale osobe starije životne dobi

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica organizirala je niz kreativnih radionica za osobe starije životne dobi i njene članove. Aktivnosti su organizirane u sklopu projekta “Isključeni ali ne i sami” kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Projekt smo aplicirali na natječaj Ministarstva prošle godine za sredstva jednokratne podrške kako bi premostili i održali rad Udruge dok nam ne stignu druga sredstva, odnosno kako bi nesmetano mogli provoditi nama planirane obaveze po operativnom planu prema članovima udruge i provoditi projekte socijalnih usluga u zajednici – rekla je predsjednica Udruge Marija Kelečić.

IMG 20190214 092902 Fotor

Udruga invalida rada Virovitica dobila je 30.000 kuna od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i tim je sredstvima, uz pomoć volontera, uspjela provesti aktivnost projekta sa smanjenim obimom usluga.

– Pošto nismo imali sredstava za zapošljavanje jedne osobe za svakodnevnu pomoć starijim i nemoćnim osobama, pomagali smo im po potrebi uz pomoć volontera prema našim financijskim mogućnostima – istaknula je M. Kelečić dodavši kako kreativne radionice održavaju svaki četvrtak te pozivaju sve osobe starije životne dobi na druženje uz kreativan rad koji organiziraju u prostorijama Udruge na adresi Trg bana Josipa Jelačića 9. Virovitica. (www.icv.hr, mk, foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”508819″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content