UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA VIROVITICE Prioritet i ove godine im je briga o starijima i nemoćnima

Briga o starima i nemoćnima glavni je prioritet rada Udruge umirovljenika grada Virovitice za ovu godinu. Svaka je osoba posebno vrijedna, a osobito ona koja je bolesna i potrebna pomoći, pa će članovi Udruge i ove godine sve starije osobe u potrebi pohoditi, pomoći im u hrani i drugim potrebama te ih podsjetiti da u svojim kućanstvima, staračkim domovima i bolnicama nisu zaboravljeni.

Naglasio je to Vlado Župan, predsjednik ove velike Udruge koju čini više od 170 umirovljenika s područja grada Virovitice, a koja je u Centru kulture večeras (srijeda) održala svoju redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

IMG 20190220 180304

POMOĆ I DRUŽENJA

– I ove godine glavna briga bit će nam pomoć starijima i nemoćnima, kao i nastojanje da se što više družimo i sudjelujemo u gradskim manifestacijama – rekao je V. Župan.

Udruga je lani bila i više nego aktivna. Članovi su se posvetili brizi za one u potrebi, sudjelovali su u susretima s drugim udrugama, bili su aktivni u manifestacijama i humanitarnim akcijama. Pomagali su umirovljenicima ostvariti svoja prava, savjetovali ih u svim životnim situacijama kada su trebali pomoć Udruge. Članovima su pomagali i u nabavi ogrjeva za zimu i prilikom organiziranog odlaska na ljetovanje u Crikvenicu.

Sve to nastavljaju, poručio je V. Župan i pritom zahvalio svim gradskim komunalnim poduzećima i tvrtkama s područja Virovitice i okolice, a koje Udruzi u radu pomažu svojim donacijama.

IMG 20190220 180355

-Posebno hvala Gradu Virovitici koji nam je uvijek na pomoći, a zahvaljujući kojem smo lani u potpunosti uredili prostorije naše Udruge u Ulici Matije Gupca, da bi svim našim članovima susreti bili još ljepši – istaknuo je V. Župan, objasnivši da je riječ o vrijednim radovima zamjene stolarije i podova te cjelokupnom uređenju prostorija u kojima im je Grad pomogao s oko devet tisuća kuna.

Zahvalio je i svim članovima umirovljenicima, koji svoje vrijeme i talente nesebično poklanjaju Udruzi pa druge članove razvesele svojom pjesmom i svirkom, delicijama iz kuhinje ili ‘majstorijama’, za koje, kaže, postoji potreba tijekom cijele godine.

IMG 20190220 191304

Uz predstavnike udruga umirovljenika koje djeluju na području mjesnih odbora grada Virovitice i prigradskih naselja, sve članove Udruge umirovljenika grada Virovitice pozdravila je Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica gradonačelnika, koja im je čestitala na radu u prošloj godini i poželjela im jednak uspjeh u mjesecima koji dolaze. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”508470″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content