ULAGANJE U ŠKOLSTVO Učenici u Detkovcu dobili nove školske prostore, postavljana je i stolarija na školi u Novom Gracu

Kako se nastava u Područnoj školi Detkovac odvijala u neadekvatnim uvjetima, Virovitičko-podravska županija kao osnivač Osnovne škole Gradina, a na inicijativu župana Igora Androvića, pristupila je građevinsko-obrtničkim radovima uređenja učionice u mjesnom domu.

– Nije bitno gdje netko živi, bilo to u velikom gradu ili malom naselju, na nama je da im omogućimo uvjete koji su dostojni i primjereni, jer sve su to naša djeca – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je u utorak obišao obnovljene prostore Mjesnog doma u Detkovcu, gdje se nalaze prostori Područne škole Detkovac pri OŠ Gradina.

Ovu školu pohađa troje učenika. Dvoje su prvašići, dok je jedan učenik drugog razreda. Iduće godine bit će ih petero, jer će dobiti još dva učenika prvašića.

IMG 1549
foto: K. Toplak

– Volio bih da ovdje u Detkovcu imamo više djece, da ih ima za jedan razred, jer tada bi mogli razgovarati i o gradnji nove škole. Ovako smo adaptirali prostor Mjesnog doma jer je to bilo trenutno najbolje rješenje. Osim što gradimo nove škole, kupujemo i novu opremu djeci i njihovim profesorima, tu je i centar izvrsnosti u Gimnaziji Petra Preradovića, a uskoro u četiri naše škole kreću s energetskom obnovom vrijednom oko 20 milijuna kuna. Razvoj u obrazovanje ne znači samo razvoj društva već i razvoj gospodarstva svake sredine – istaknuo je župan Andrović, uz kojega su u Detkovcu bili i zamjenici župana Darko Žužak i Igor Pavković, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, načelnik Općine Gradina Marko Ajček, predsjednik Općinskog vijeća Gradina Ivan Gojević, kao i ravnateljica OŠ Gradina, Ljiljana Bakić.

– Ovo će puno značiti i za općinu Gradina, ali posebno za Detkovac u kojem danas ima oko 300 stanovnika. Zahvaljujem se Virovitičko-podravskoj županiji i županu Androviću na inicijativi za preseljenjem učenika u nove prostore – naglasio je načelnik Općine Gradina Marko Ajček.

IMG 1571
Foto: K. Toplak

Vrijednost radova, koje je financirala Virovitičko-podravska županija i Općina Gradina, iznosila je 212.000,00 kuna, a prostor je kompletno adaptiran, a učenici su dobili i novi namještaj. Osim toga, župan Igor Andrović, obišao je i zgradu Područne škole u Novom Gracu, gdje je, također sredstvima Virovitičko-podravske županije, postavljena nova stolarija. (vpz.hr)[g-gallery gid=”509808″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content