Uskoro kreće opremanje Dvorca Pejačević: Potpisani ugovori vrijedni 7,8 milijuna kuna

Gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin danas (utorak) potpisao je ugovore s isporučiteljima opreme i izrađivačima multimedijalnih aplikacija za opremanje Dvorca Pejačević. Riječ je o još jednom koraku naprijed k završetku projekta “5 do 12 za Dvorac”. Ugovori su potpisani s pet tvrtki, Primat RD iz Hrvatskog Leskovca zadužen je za muzeografsko opremanje i opremanje čuvaonica muzeja, Audio video Consulting iz Lučkog za multimediju (programiranje i oprema), Grafiti Becker iz Virovitice pobrinut će se za grafičku produkciju, Bilić – Miler studio iz Zagreba za grafički dizajn, dok će Dvorac namještajem opremiti tvrtka Javorović iz Virovitice.

IMG 6740 Medium

Jednako tako potpisan je i ugovor s tvrtkom Krear iz Zagreba koja će vršiti projektantski nadzor nad radom svih ugovorenih izvršitelja na opremanju Dvorca. Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, pročelnica Ureda gradonačelnika i voditeljica projekta obnove dvorca i parka Đurđa Aragović, ravnateljica Razvojne agencije VTA, koja je pisala projekt, Tihana Harmund te ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej.

IMG 6744 Medium

Gradonačelnik Kirin naglasio je kako se nada uspješnom radu svih sudionika projekta.

–Ukupna vrijednost današnjeg ugovaranja iznosi 7.845.000 kuna, što znatno premašuje prvotno odobrena sredstva unutar projekta od 3,5 milijuna kuna, jer od ovog koraka mnogo ovisi ostvarenje pokazatelja projekta, to jest porast turističkih rezultata budućeg muzejskog postava Drveno doba, kao i Grada Virovitice. Ovo je projekt koji mijenja sliku grada, projekt zahvaljujući kojem će se razviti novi turistički proizvod te će se na atraktivan i inovativan način prezentirati kulturna i povijesna baština i stoga nam je iznimno bitna kvaliteta sadržaja – rekao je gradonačelnik Kirin ujedno najavivši i još nekoliko projekata vezanih za Dvorac i Park.

IMG 6742 Medium

– Osim opremanja, imamo još nekoliko projekata vezanih uz Dvorac i Park, a to je osvjetljavanje drvenih mostova, navodnjavanje parka, kao i videonadzor. Dvorac Pejačević i gradski park bit će turistički impuls za naš grad. Mi smo danas u pregovorima i s investitorima koji su zainteresirani za izgradnju smještajnih kapaciteta u Virovitici, a ovaj projekt, koji će prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, ali i ovog dijela Hrvatske, zasigurno će nas ubrzati u tim aktivnostima – naglasio je gradonačelnik Kirin.

Novoobnovljeni Dvorac bit će opremljen suvremenom muzejskom opremom, uz audiovizualne, taktilne, didaktičke i olfaktivne sadržaje te će posjetitelji moći interaktivno otkrivati povijest, uz vid, sluh, njuh, dodir te pomoć audiovodiča.

IMG 6748 Medium

U Muzeju će biti 15 soba stalnog postava, a osnovna tema će biti drvo. Svaka od 15 soba imat će svoju priču, odnosno temu pa će tako posjetitelji moći zaviriti u „ženski svijet“, prisjetiti se tradicijskih obrta, obići sobu posvećenu Bernardu Bernardiju. Tu će se nalaziti i dvorana za razna događanja i aktivnosti, prostorije za privremene izložbe, za privremeni program, turističko-informativni centar, suvenirnica te prostorije za edukativne programe. Pogledajte kako će sve to izgledati. (www.icv.hr, ml; virovitica.hr; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”509749″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content