Virovitičke košarkašice Z-13 pobijedile Radost iz Čakovca i pozvale se na Prvenstvo Hrvatske u ovoj kategoriji

U 6. kolu Regionalne lige Sjever (Z-13) košarkašice ŽKK Virovitica u malom derbiju gostovale su u Čakovcu kontra Radosti.

Klub bogate tradicije koji se prije nekoliko godina u ovoj kategoriji okitio i titulom prvakinja Hrvatske ovaj put je naletio na raspoložene Virovitičanke. Ponajprije zahvaljujući odličnoj igri u obrani kojom su protivnice na poluvremenu svele na samo 15 koševa, djevojke trenera Fritza upisale su doista vrijednu pobjedu.

Prvo ime susreta bila je Mia Deskar sa postignutih 16 koševa, a u stopu su je pratile sestre Lana i Lucija Cindrić koje su uz 11 odnosno 8 koševa upisale i 10-ak uspješnih skokova. U strijelce su se upisale i Ena Išvanović sa 5 i Lea Ivačić sa 4 postignuta koša. Prema riječima trenera Roberta Fritza utakmicu je odlučila nešto “duža klupa” Virovitičanki. Tu posebno možemo izdvojiti odlične obrambene role Marte Lede Kalaš i Eme Marjanović te uvijek vrijedne Ive Kurjančić.

Osim pobjede posebno veseli čak 11 koševa razlike što bi trebalo biti dovoljno za uzvrat budući će se te dvije ekipe vjerojatno boriti za titulu viceprvakinja Regije Sjever. Ukoliko to i ostvare to će biti najbolji poziv za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se i ove godine u lipnju održati u Zagrebu.

ŽKK Radost Čakovec – ŽKK Virovitica I 33 : 44

ŽKK Virovitica: Prebeg, Ištvanović 5, Deskar M. 16, Cindrić La. 11, Cindrić Lu. 8, Ivačić 4, Marjanović, Kurjančić, Kalaš, Ganić i Majetić. Trener: Robert Fritz.

U Čakovec je otputovala i druga ekipa Virovitičanki. Naime radi se o djevojčicama koje su u prosjeku dvije do tri godine mlađe, ali kako se radi o kvalitetnoj generaciji dobili su prigodu igrati ligu sa starijim djevojkama. Da se radi o odličnoj generaciji pokazala je i iznenađujuća pobjeda protiv Koprivnice u prvom kolu no nešto više od poraza od starijih Čakovčanki nije se moglo više očekivati. Razlog poraza od 40-ak koševa razlike prvenstveno treba pripisati nedostatku snage u drugom dijelu jer dok je bilo snage u prvom dijelu Virovitičanke su parirale djevojkama iz Čakovca do te mjere da su drugu četvrtinu dobile u svoju korist.

Ipak u drugom dijelu Čakovčanke su se htjele opravdati za poraz od prve ekipe te nagazile na gas do daske. Trener Robert Fritz ipak je bio zadovoljan otporom Čakovčankama, a osobito činjenicom da se čak šest igračica upisalo u strijelce. Ena Vidović, Nika Gverić, Nika Pavelić, Arijana Babić i Gabrijela Pavlović postigle su po 4 koša, Margareta Cenger 3 te Hana Deskar i Tia Eva Keserica po 2 koša.

ŽKK Radost Čakovec – ŽKK Virovitica 72 : 27

ŽKK Virovitica: Vidović 4, Cenger 3, Gverić 4, Deskar 2, Sabo, Babić 4, Pavlović 4, Kovač, Pavelić 4, Keserica 2, Lovreković, Salajić i Mrmoš. Trener: Robert Fritz.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content