VIŠE NEMA ČEKANJA NA TOPLICE U Domu zdravlja u Slatini otvoren obnovljeni Odjel fizikalne i rehabilitacijske medicine

U Slatini je danas (ponedjeljak) svečano otvoren obnovljeni Odjel fizikalne i rehabilitacijske medicine županijskog Doma zdravlja u sklopu kojega se nalazi i bazen za fizikalnu rehabilitaciju. Riječ je o bazenu koji će zaokružiti cjelovitu terapijsku uslugu pacijentima, ali i smanjiti pritisak na liste čekanja na toplice. Adaptacija Odjela, a s time i terapijskog bazena, izvršena je sredstvima Virovitičko-podravske županije, županijskog Doma zdravlja i Grada Slatine, a vrijedna je oko 3,5 milijuna kuna.

IMG 5169

Svečanom otvorenju Odjela, uz domaćina ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ivicu Foteza, nazočili su župan virovitičko-podravski Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić, prodekan na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Ivan Miloloža, član uprave Hrvatskih šuma i bivši ravnatelj županijskog Doma zdravlja Igor Fazekaš, predstavnici izvođača radova iz tvrtke Građenje Marković iz Slatine i Aquachema iz Ivanić Grada, županijski pročelnici i ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja županije te voditelji službi i odjela županijskog Doma zdravlja.

IMG 5198

– Sada ćemo pacijente koji su stanje nakon traume, nakon endoproteza, odnosno nose se s osteodegenerativnim bolestima moći uspješno rehabilitirati u našem bazenu koristeći sve blagodati hidroterapije. Mi ćemo biti pomoćni servis jer ćemo moći brinuti za one osobe kojima je odbijeno pravo na toplice ili su „na rubu“ za ostvarenje tog prava, jer će ovdje moći dobiti terapiju jednaku onoj koju bi dobili u velikim centrima – rekao je ravnatelj Fotez, dodavši kako Odjel fizikalne i rehabilitacijske medicine nudi i usluge koje nisu „standardne“ za sve rehabilitacijske centre, poput terapije udarnog vala i pneumatske limfne drenaže koju nema nijedna zdravstvena ustanova.

IMG 5203

Zadovoljan obnovljenim Odjelom je i Igor Fazekaš, bivši ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

-Iznimno mi je drago što je ovo sve gotovo. Da nije bilo podrške iz Županije i Upravnog vijeća Doma zdravlja, mislim da sve ovo ne bi bilo riješeno ovako kako je. Uvijek smo bili korak ispred drugih domova zdravlja i pripremali projekte unaprijed, povukli smo oko 15 milijuna bespovratnih kuna za vrijeme dok sam ja bio ravnatelj i time je naš Dom zdravlja zasigurno jedan od najboljih u Hrvatskoj. Doktor Fotez je to nastavio raditi još bolje i mislim da sve ove aktivnosti koje se rade, govore o činjenici da je uz pravu potporu Županije, kao osnivača, i jedinica lokalnih samouprava moguće napraviti mnogo toga za dobrobit naših građana i pacijenata – istaknuo je Igor Fazekaš.

IMG 5207

Prodekan na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Ivan Miloloža izrazio je zadovoljstvo suradnjom Fakulteta sa županijskim Domom zdravlja.

-Prošao sam puno rehabilitacijskih centara i izuzetno sam zadovoljan onime što se ovdje u Slatini napravilo. Iznimno mi je drago da je upravo ovdje baza našim studentima za praktičnu nastavu. Ono što nauče na fakultetu moći će ovdje adekvatno primjenjivati na pacijentima i dodatno se educirati od strane stručnog osoblja koje se nalazi u ovom Domu zdravlja – rekao je prodekan Miloloža.

IMG 5209

Prema riječima gradonačelnika grada Slatine Denisa Ostrošića ovaj terapijski bazen osim neprocjenjive pomoći pacijentima u rehabilitaciji, omogućit će i razvijanje zdravstvenog turizma.

– Ovaj prostor omogućuje stanovnicima cijele županije, ali i šire jedan sasvim drugi sadržaj, a riječ je o rehabilitaciji i drugim mogućnostima koje ćemo nastojati razviti kao jedna destinacijska točka u Slavoniji. I zdravstveni turizam treba razvijati i mislim da Slatina kao mali gradić može biti zdrav grad koji će se svidjeti, ne samo Slatinčanima, nego svima koji će doći u Slavoniju – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

IMG 5218

Župan Igor Andrović istaknuo je zadovoljstvo što se veliki broj projekata uspješno privodi kraju.

-Ovo je samo nastavak ulaganja u zdravstvenu zaštitu u županijskom Domu zdravlja. Nakon što smo proveli projekt primarne zdravstvene zaštite gdje je upravo ovdje u Domu zdravlja u Slatini uloženo mnogo sredstava i u novi RTG ultrazvuk i ostale radove. Danas smo nazočili otvorenju bazena za fizikalnu terapiju. Mogu reći da s današnjim danom grad Slatina postaje centar za fizikalnu terapiju, ne samo naše županije, nego sigurno i Slavonije – istaknuo je župan Andrović najavivši nova ulaganja.

-Uskoro kreće i energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Slatini vrijedna 4 milijuna kuna te naravno nastavljamo i s ulaganjem, ne samo u primarnu, nego i u sekundarnu zdravstvenu zaštitu i u Opću bolnicu Virovitica, ali i ostale domove zdravlja na području naše županije – rekao je župan Andrović. (www.icv.hr, ml;  foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content