VRIJEDNA POMOĆ FONDOVA Suhopolje dobiva reciklažno dvorište u Pčeliću

Općina Suhopolje organizirala je danas (četvrtak) početnu konferenciju na kojoj je predstavljen početak provedbe projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje”.

Za ovaj projekt Općini Suhopolje je odobreno 85% sufinanciranja iz Kohezijskog fonda u iznosu od 2.088.565 kuna, što je 13,5% sufinanciranja iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 331.713 kuna te će Općina Suhopolje sudjelovati sa svega 36.857 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Uspostavom reciklažnog dvorišta unaprijedit će se odvojeno prikupljanje otpada na području općine Suhopolje i obližnjih jedinica lokalne samouprave koje nemaju potrebnu infrastrukturu. Također, kroz brojne promidžbene aktivnosti informirat će se stanovništvo općine Suhopolje o prednostima reciklaže po okolišu, njegovu zaštitu i očuvanje, a predviđenim informativno-obrazovnim aktivnostima educirat će se šira javnost.

Projekt su predstavili načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat i viša stručna suradnica za poljoprivredu i projekte EU Općine Suhopolje Ivona Bišćan.

-Ovo je svakako buđenje svijesti, a projekt je našao plodno tlo na području upravo naše Općine. Reciklažno dvorište bit će smješteno u naselju Pčelić, a riječ je o površini iza Društvenog doma. Zahvaljujem svim službama koje su sudjelovale u ovoj priči, a posebno agenciji VIDRA i djelatnicima Općine Suhopolje koji su ‘podmetnuli leđa’ za ovu priču – poručio je načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.

Bišćan je rekla više o samoj funkcionalnosti reciklažnog dvorišta.

-Svi spremnici su u skladu s Pravilnikom o gospodarenju otpadom, a bit će smješteni na 1808 m2 s tri parkirna mjesta, nadstrešnicom i prostorom za osoblje. Ovo će biti mjesto gdje će stanovnici moći donijeti veće količine i tamo ih zbrinuti kako bi se što brže i lakše riješili otpada, ali i potaknuli na bolje odvajanje istog – zaključila je Bišćan.

Konferenciji je nazočila i Zorica Hegedušić predsjednica Općinskog vijeća i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, ts, bg, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”507142″]