Zavičajnom društvu Virovitičana u Zagrebu predstavljen projekt obnove Dvorca Pejačević i Gradskog parka

Integrirani razvojni program „5 do 12 za Dvorac“, odnosno obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka, predstavljen je ovog tjedna Zavičajnom društvu Virovitičana u Zagrebu.

Sam projekt, kao i fazu radova na ovom velikom gradilištu u srcu Virovitice okupljenima je predstavila voditeljica projekta, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđa Aragović.

Istaknuto je kako su građevinsko-obrtnički radovi na obnovi Dvorca u punom intenzitetu, u parku su posađena stabla i grmovi, uređuju se staze, a zelene površine upotpunit će sliku ovog prekrasnog zdanja. Ovim projektom razvit će se novi turistički proizvod te će se na atraktivan i inovativan način prezentirati kulturna i povijesna baština.

Koncept novog Muzeja koji će se nalaziti u novouređenim prostorima na više od 1200 četvornih metara, predstavila je ravnateljica Mihaela Kulej.

Odabrano je 600 izložaka i definiran je svaki detalj, materijal, popratna fenomenologija, odabrana je priča koju predstavlja i koja je važna za virovitičku povijest i sadašnjost. U Muzeju će biti 15 soba stalnog postava, a osnovna tema će biti drvo. Svaka od 15 soba imat će svoju priču, odnosno temu pa će tako posjetitelji moći zaviriti u „ženski svijet“, prisjetiti se tradicijskih obrta, obići sobu posvećenu Bernardu Bernardiju…

Zavičajno društvo Virovitičana pokazalo je velik interes za ono što radi na području grada te su ovom prilikom pobliže upoznati i s ostalim značajnijim projektima među kojima su izgradnja novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane, dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, izgradnje hale za Viroexpo, doma za starije i nemoćne osobe… (virovitica.hr)

 

[g-gallery gid=”509373″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content