ZLATNI PIR IVICE I MARIJE GREDELJ Ljubav koja se rodila na prvi pogled traje i nakon 50 godina

Svoju životnu zajednicu vjenčanjem su prije 50 godina započeli Ivica Gredelj i Marija r. Ivanković, vjenčani 1. siječnja 1969. godine u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici. Upoznali su se na zabavi jednog Ivičinog prijatelja i to je, kaže Ivica, bila ljubav na prvi pogled.

– Na prvi pogled znao sam da je prava, nešto je bilo između nas. Nakon toga nismo se vidjeli jedno vrijeme, ali ubrzo smo krenuli u kino, počeli se viđati i nakon dvije godine se vjenčali – prisjeća se Ivica koji za svoju najdražu ima samo lijepe i pohvalne riječi. – Marija je jako vrijedna i dobra, ali ja moram slušati i to je tako – šali se Ivica. Ljubav na prvi pogled bila je obostrana jer je i Marija odmah osjetila da je Ivica njena dobra duša.

– Moj je suprug jako dobroćudan, neiskvaren i vjeran obitelji koja mu puno znači, što mi je jako važno – kaže nam Marija sa sjetom i ljubavi u očima.
S druge strane, Ivica nam za svoju dragu kaže da se brine za sve, uvijek pazi da sve bude u redu i da drži obitelj na okupu.

– Ona je, kako kažu, ‘tri ćoška’ kuće. Ja sam uvijek bio na terenu, radio cijelog života, a ona se brinula za djecu i za kuću. Ne ide po kavama, već voli biti doma, a najviše s unucima i praunukom – priča nam Ivica koji smatra da su za ovako dug i sretan brak potrebni ljubav i dobri živci, ali i snaga te sreća.

No, kako to mora biti, u njihovom braku bilo je lijepo, kaže Marija, ali bilo je i nesporazuma koje su morali popraviti i izgladiti. U tome su im, kažu, najviše pomogla djeca – dvije kćeri, a potom i šestero unučadi i praunuk koji su njihovo bogatstvo. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content