Župan Andrović: Virovitičko-podravska županija, po glavi stanovnika, povukla je najviše sredstava iz ruralnog razvoja

Još od vremena kada je župan bio Tomislav Tolušić, Virovitičko-podravska županija je bila lider u povlačenju sredstava iz europskih fondova. Taj trend nastavio se i nadalje.

– Virovitičko-podravska županija je, po glavi stanovnika, povukla najviše sredstava iz ruralnog razvoja, odnosno 3.400 kuna po glavi stanovnika, najviše od svih slavonskih županija. Sve to uspjeh je ne samo VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, već i ostalih razvojnih agencija s našeg područja, kao i LAG-ova. No, gledajući samo VIDRA-u, prošlo je čak 194 projekta, za poljoprivrednike, kao i male i srednje poduzetnike ukupne vrijednosti 445 milijuna kuna. Od toga, 36 projekata je bilo za male i srednje poduzetnike, vrijednosti 60, a 158 projekta, vrijednih 385 milijuna, bili su za poljoprivrednike, jer smo, uostalom poljoprivredno orijentirana županija. Osim toga, u prošloj godini je prijavljeno dodatnih 150 projekata, vrijednih 188 milijuna kuna, a rezultate očekujemo tijekom ove godine – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Naravno, tu je i niz ostalih, krucijalnih projekata kojima je nositelj Virovitičko-podravska županija.

– Trenutno, kao nositelj, Virovitičko-podravska županija, provodi projekte u vrijednosti od 300 milijuna kuna. Tu je gradnja nove dnevne bolnice i njeno opremanje, s 50 milijuna kuna. Pri kraju su radovi na Dvorcu Janković u Suhopolju. Nova radna mjesta stići će i s izgradnjom novih poduzetničkih inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici. Uskoro krećemo i s izgradnjom Tehnološko inovacijskog centra i Sirane u Virovitici. Viroexpo ćemo održati u novoj hali koja se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Županije, a grade se i dva sustava navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta… Svi ti projekti koje radimo, doprinijet će razvoju gospodarstva i zapošljavanju. Osim toga, nova podjela na NUTS regije, ide na ruku pet slavonskih županija. Na svim projektima koje radimo, zbog nesebične potpore, upućujem veliku zahvalu i Vladi RH, ministarstvu poljoprivrede, kao i ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova – zaključio je Andrović.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content