100 GODINA GIMNAZIJE U VIROVITICI Doznajte rezultate natjecanja iz matematike “Rokovi matematičari”

U subotu, 16. ožujka u organizaciji Udruge prirodoslovaca “Ω7”, Gimnazije Petra Preradovića i Centara izvrsnosti Virovitičko-podravske županije održano je ekipno natjecanje iz matematike “Rokovi matematičari”.

Ovaj puta bilo je posebno svečano jer se obilježila deseta obljetnica “Rokovih matematičara” u Gimnaziji koja slavi stotu obljetnicu, a tim natjecanjem svečano je obilježeno i osnivanje Centara izvrsnosti koji su započeli s radom ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Prvo ekipno natjecanje “Rokovi matematičari” bilo je natjecanje učenika Gimnazije na kojem je sudjelovalo 11 ekipa, a organizirano je kao kvalifikacijsko s kojeg je najbolja ekipa putovala na državno ekipno natjecanje u Pulu.

S godinama natjecanje je bilo sve popularnije i posjećenije. Ove godine natjecale su se 53 ekipe: u kategoriji Alfa za osnovne škole 12 ekipa, u kategoriji Beta za gimnazije 26 ekipa, u kategoriji Gama za tehničke škole 6 i u kategoriji Delta za strukovne škole 9 ekipa.

Sudjelovale su ekipe iz OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ Suhopolje, OŠ I.B. Mažuranić iz Virovitice, OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice i OŠ Luka Sesvete te srednjoškolci iz Gimnazije Bjelovar, Gimnazije Požega, Srednje škole Marka Marulića Slatina, Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Tehničke škola Virovitica, Strukovne škole Virovitica, Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti iz Virovitice i Gimnazije Petra Preradovića iz VTC.

Goste, učenike i njihove mentore pozdravile su: pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. pedagog, ravnateljica škole domaćina prof. Jasminka Viljevac, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice prof. Sanjica Samac te predsjednica Udruge prirodoslovaca Omega 7 prof. Azra Razlog.

Natjecanje je provelo Povjerenstvo za organizaciju u čijem radu su sudjelovali i bivši gimnazijalci, a sada studenti ili već mladi nastavnici. Članovi Povjerenstva za organizaciju natjecanja su: Azra Razlog, predsjednica, Mateja Uzelac – tajnica udruge, Jasminka Viljevac ravnateljica Gimnazije, Ivana Andrović, Jessica Puž, Spomenka Smolić, Vlatka Hižman Tržić, Ana Borbaš Bajivić, Ana Milnović i Aljoša Graovac.

Besprijekorno su natjecanje proveli nekadašnji natjecatelji virovitičke Gimnazije: Marija Kolarek, Ana Krmpotić, Vesna Biuk, Marijo Kiš, Sanela Barnaki, Lucija Relić, Iva Marović, Maja Rengel i Dino Meter.

Učenici su vrlo uspješno riješavali zadatke koje su sastavljale: za osnovnu školu Ana Milnović, za srednje škole Vlatka Hižman Tržić i Ana Borbaš Bajivić (strukovne škole).

Rezultati natjecanja:

U kategoriji ALFA

1. mjesto: OŠ Luka, Sesvete
(Dražetić Ivan, Korčanin Mihovil, Pehar Ana, Vidović Mihaela)

2. mjesto: OŠ Vladimir Nazor Virovitica
(Srzić Nina, Hercigonja Niko, Džakula Nikola)

3. mjesto: OŠ Luka, Sesvete
(Grgurić Roko, Marović Žanmari, Svečnjak Luciana, Korčanin Katarina)

U kategoriji BETA poredak i sastav prve tri ekipe ekipa izgleda ovako:

1. mjesto: Gimnazija Petra Preradovića, Virovitica
(Sven Balint, Filip Lovrinović, Iva Rengel, Iskra Maravić)

2. mjesto: Gimnazija Požega
(Karlo Gjogolović, Nikola Šarić, Matej Blašković,Tibor Kakuk)

3. mjesto: Gimnazija Bjelovar
(Luka Ćurić, Vana Glumac, Florian Marcel Šikać, Jakov Markovinović)

U kategoriji GAMA poredak izgleda ovako:

1. mjesto: Tehnička škola Bjelovar
(Tvrtko Babić, Matija Mandić, Boris Kukolj, Domagoj Maretić)

2. mjesto: Tehnička škola Virovitica
(Robert Bedeković, Mihael Vuković, Tomislav Radanović , Antonio Vuković)

3. mjesto: Tehnička škola Virovitica
(Dominik Biro, Marijan Živković, Dominik Buri)

U kategoriji DELTA poredak prve tri ekipe je:

1. mjesto: Strukovna škola Virovitica
(Tea Horvat, Marin Vuković, Natalija Hanić, Petra Gladović)

2. mjesto: Strukovna škola Virovitica
(Matej Maturanec, Matej Krnjak Madjeric, Marko Rakijašić, Teodora Damjanić)

3. mjesto: Srednja škola Marka Marulića Slatina
(Veronika Ivčić, Paola Revis ,Monika Ivčić, Mateo Šerer).

U iščekivanju rezultata, za učenike je organiziran Pub kviz, koji su vodili Krunoslav Kovačić i Martina Buneta. Članovi Povjerenstva bili su Tomislav Šipek i Aljoša Graovac. Ekipa Rđava lopata pobijedila je u zadnjoj igri nadmetanja ekipu Babina greda.

Sastavi ekipa su:

1. mjesto: Rđava lopata (Gimnazija Petra Preradovića): Igor Miholančan (4.a) Antonijo Martinonović (4.b), Hrvoje Kljajić (4.a) i Iva Daria Bešen (4.a).

2. mjesto: Babina greda (Gimnazija Petra Preradovića): Sven Balint (4.d), Filip Lovrinović (4.d) i Leonarda Ladović (4.d).

-Svima njima zahvaljujem za trud i entuzijazam koji ulažu u provedbu našeg ekipnog natjecanja. Zahvaljujemo i našim dugogodišnjim donatorima, Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Virovitici i Dibi iz Suhopolja. Lijepo je živjeti u gradu u kojem i naše lokalne tvrtke, poput Flore d.o.o., Virkoma d.o.o. i Plina d.o.o imaju sluha za obrazovanje mladih ljudi te putem Javnog natječaja za donacije podupiru ovaj naš projekt, a ulaganje u obrazovanje je, kao što svi znamo, temelj uspješnog društva – rekla je Jasminka Viljevac, ravnateljica Gimnazije P. Preradovića Virovitica.

(www.icv.hr, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, foto: L. Martinko-Hock)