BRATSTVO SRUŠILO MLADOST U “RUPI” Tresk: Razočaran sam, očekivali smo puno više

Nogometaši čačinačke Mladosti doživjeli su neočekivani poraz u prvom kolu nastavka 1. županijske nogometne lige na svom terenu od Bratstva iz Gornjeg Bazja.

Mladost je tijekom gotovo cijele utakmice imala posjed lopte, no gosti iz Bazja su postavili čvrsti defanzivni blok i čekali prigodu iz kontre. Dočekali su je u 15. minuti kada je svoj prvi pogodak na utakmici postigao Nikola Kristić. Mladost je i dalje napadala i tražila pogodak povratka u susret no, do poluvremena im to nije uspjelo. Ipak, u 44. minuti susreta Ivan Ugarković uspijeva pogoditi i poravnati rezultat.

Mladost je tražila pobjedu koja ih drži na vrhu sa Suhopoljem i žestoko stisnula. Uputili su bezbroj ubačaja u kazneni prostor gostiju, no obrana Bratstva je sve uspjela na vrijeme očistiti. I, kako to u nogometu obično biva, kad ne zabiješ, s druge strane pada gol. Još jedna brza kontra i ponovno je Kristić bio koban za Čačinčane. Do kraja je Bratstvo poentiralo još jednom preko Dine Milinovića i zasluženo odnijelo pobjedu iz čačinačke ”Rupe”.

Velimir Tresk Custom e1549096570331

-Razočaran sam jako ovim ishodom, očekivali smo puno više. Svojim igračima ne mogu puno zamjeriti, borili su se, no svi ti napadi su bili ”jalovi”, bez pravog učinka. Oni su se povukli, igrali smo 90 minuta na njihovoj polovici, uputili nebrojeno ubačaja u kazneni prostor, no nije bilo nikoga da to ugura u gol, a s druge strane dobili pogotke iz naših, rekao bih doslovno smiješnih pogrešaka. Što je tu je, to je nogomet i mi jednostavno moramo skupiti snage da ostanemo u korak sa Suhopoljem, no to će biti jako teško. Već iduće kolo idemo njima u goste, a dva igrača iz prvih 11 su dobila ”treći žuti”. Ali nema predaje, idemo se boriti pa što bude – rekao je vidno tužni trener čačinačke Mladosti Velimir Tresk.

S druge pak strane iznimno zadovoljan novi trener Bratstva Elvis Vinak čestitao je svojim igračima na hrabroj utakmici.

IMG 6514 Custom e1552169119839

-Mi smo znali gdje dolazimo, kod momčadi koja se bori za naslov prvaka, no i kad nisu bili u toj situaciji, uvijek je gostovanje u Čačincima bilo jedno od najtežih za svaki županijski klub. Postavili smo se čvrsto prvo poluvrijeme, ciljano prepustili domaćinu inicijativu, a drugo se malo otvorili i prijetili s nekoliko naših brzih igrača i evo slavimo mislim zasluženo. Čestitao bih domaćinima na iznimno fer i korektnoj utakmici, bio je jako dobar meč i čestitam mojim momcima na velikoj pobjedi. Što se tiče igrača utakmice, ne volim nikoga izdvajati jer je cijela momčad dala svoj obol ovoj pobjedi, ali eto Kristić je zabio dva važna gola pa neka to bude on. Što se tiče idućeg kola, dolazi nam Dinamo iz Četekovca, mi doma svaku utakmicu idemo po pobjedu pa ćemo tako i ovoga puta dati sve sebe da to ostvarimo. Od ove ekipe prije svega očekujem da shvate da se mora naporno raditi i polako ići utakmicu po utakmicu, prošli smo u Kupu u Lukaču, dobili sada ovu važnu utakmicu, no naravno nema euforije, idemo smireno utakmicu po utakmicu – zaključio je Vinak.

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, V. Grgurić i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content