DJEČJI ROĐENDAN SLAVITE VANI? “Fešta” košta oko tisuću kuna, ovo su mjesta koja možete birati

Proslava dječjih rođendana najčešće znači mnogo balona, konfeta, šarenila, veselih pjesmica, poklona i posebnih torti, no jednako tako može se pretvoriti i u pravu malu organizacijsku noćnu moru za roditelje.

Nekolicina roditelja će organizaciju proslave rođendana svojeg djeteta prepustiti nekome drugome, kako bi vješto izbjegli pripremu kolača, animiranje uzvanika, čišćenje prostora prije i poslije te nabavku svih potrepština kao što su grickalice, sokovi, šampanjci, baloni i pinjate. Provjerili smo koja su to mjesta na kojima možete proslaviti dječje rođendane, što sve možete unajmiti i što očekivati za pojedine usluge.

dupla 8 Custom

OČISTITI NAKON KORIŠTENJA

Dječje rođendane u gradu možete proslaviti na nekoliko lokacija. Jedan od njih je Restoran „Flora“, koji roditelji najčešće odabiru kako bi rođendan obilježili uz svečani ručak s obitelji. -Sve je stvar ljudi, njihovih mogućnosti i želja. Ovdje ljudi najčešće organiziraju prvi ili drugi rođendan, na kojemu se okupi bliža obitelj – istaknula je Anita Grizelj ispred Restorana „Flora“.

Početni paket za ručak je 65 kuna, a u paket ulazi juha, glavno jelo od tri vrste mesa, tri vrste priloga, salate, kruh. – Tortu obitelj može donijeti i sama, ali uz obavezno predočenje računa – kaže A. Grizelj.

dupla 4 Custom

Za onu nešto stariju djecu, koja vole trčkarati po vani i uživati na suncu za vrijeme proslave, roditelji vole odabrati lokal s terasom. Caffe bar „Vegeška“ (također u sklopu Flore VTC) nudi mogućnost najma prostora (za ‘klince’ do 12-13 godina u trajanju od četiri do pet sati). Najam košta 200 kuna, a roditelji sami biraju hoće li dogovoriti catering iz Restorana „Flore“ ili će sami donijeti svoje grickalice, sokove i hranu.

U slučaju najma, roditelji su obavezni i počistiti za sobom. Taj prostor, ističu nam, također je moguće unajmiti za proslave „noćnih“ rođendana, kao što su proslave 18. rođendana.

dupla 7 Custom

NAPUHANCI, ANIMATORI I POKLONČIĆ

Jedan od lokala koji je i otvoren isključivo s ciljem da privuče obitelji s malom djecom je Lollipop, family friendly caffe. Dosad je prepoznat kao mjesto koje nudi cjelovito organizirane proslave dječjih rođendana. Krenuli su s toboganima na napuhavanje i trampolinima koje je bilo moguće unajmiti za kućne rođendane, a danas u svojem prostoru imaju četiri različite ponude koje se odnose na proslavu rođendana, uključujući hranu i piće te animatora koji će djecu zabavljati dok proslava traje.

-Želja nam je da kada Virovitičani pomisle na dječje rođendane, da im u glavi uvijek bude prisutan Lolipop. Prvo smo krenuli s toboganima na napuhavanje, nakon nekog vremena vidjeli smo da nam to dobro ide, pa smo se proširili i uložili u još nekoliko tobogana.

Danas ih imamo pet i koristimo ih prema željama gostiju ili prema dobnoj granici, a osmislili smo i nudimo četiri različite standardne ponude za proslavu rođendana – istaknuo vlasnik, M. Nater.

igraonica

 

U ovom lokalu proslava rođendana traje tri sata i standardno uključuje do 15 djece. Ako slavljenik ili slavljenica imaju više uzvanika, nadoplata za svako dodatno dijete je 20 kuna. Osnovni paket iznosi 600 kuna, a uključuje dekoraciju prostora, grickalice, sok te pizze.

Žele li roditelji animatora, tu će uslugu platiti 150 kuna više. Najskuplja ponuda, koja iznosi 1000 kuna, uključuje sve već navedeno te dva animatora, disco žarulju i ‘face painting’. Torta i dječji pjenušac nisu uključeni u cijenu, no Lollipop nudi nadoplatu i za to. Djeca, ovisno o programu proslave, mogu koristiti i tobogan na napuhavanje, a kod njih se mogu i napuhati baloni helijem kako bi ugođaj rođendana bio potpun.

dupla 2 Custom

Slavljenik će po završetku proslave dobiti gratis fotografije, čestitku i simboličan poklončić, kažu. Ovakva vrsta proslave rođendana omogućuje roditeljima svojevrstan ‘luksuz’ i mir, da na rođendan dođu bez brige oko organizacije, zabavljanja uzvanika i čišćenja prije i poslije rođendana te sitnih izdataka koji se uvijek nagomilaju prilikom ovakvih proslava.

NA TORTI SE MOŽE UŠTEDJETI DO STOTINU KUNA 
Čak iako se odlučite na proslavu dječjega rođendana izvan udobnosti svojeg doma te samo iznajmite prostor, i dalje će to biti znatan izdatak u vašem kućnom budžetu. Majka desetogodišnjeg dječaka podijelila je s nama iskustvo organizacije rođendana. Za najam prostora izdvojila je 200 kuna, za tortu 250 kuna, pizze za 16 uzvanika koštale su je 200 kuna, sokovi te dječji šampanjac koštali su je 150 kuna, grickalice oko 100 kuna, a baloni, plastične čaše, pribor, tanjuri, salvete i baloni oko 60 kuna.

Dakle, troškovi jednog takvog rođendana neće proći ispod 1000 kuna, rekla nam je. Cijena torti se u ugostiteljskim objektima u Virovitici, ovisno o veličini i vrsti, kreće oko 200-250 kuna, a ako je sama priprema kod kuće, za 10-15 uzvanika, onda će uštedjeti do stotinjak kuna, rekla nam je mama sugovornica. (www.icv.hr, lmh, foto: L. M. Hock i privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content