Edo Maajka i Partibrejkers predvode novi val imena za Ferragosto JAM 12

Ferragosto Jam 12, jedan od najvećih ljetnih festivala u Hrvatskoj koji u Orahovici organizira “Dostava zvuka” i dalje puni svoj line-up odličnim glazbenim imenima. Jedni od kultnih predvodnika rapa i rocka ovih prostora, Edo Maajka i Partibrejkers, najavljeni su za nove, jake headlinere nadolazećeg Ferragosto JAM-a koji se održava od 2. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru. Svoj dolazak su potvrdili i Čovek Bez Sluha, Domagoj Šimek i JeboTon Ansambl. S lineupom složenim isključivo od izvođača domaće i regionalne scene, Ferragosto JAM tijekom više od desetljeća postojanja izrastao je u najveći hrvatski glazbeni festival tog tipa, osobit i zbog nevjerojatno prijateljskog ozračja i lude atmosfere o kojoj se priče šire poput zaraze.

– Edo Maajka nedvojbeno je „tata mata“ regionalnog hip hopa koji još od svojih ranih izdanja “Slušaj Mater” (2001.) i “No Sikiriki” (2004.) uživa status jednog od najboljih MC-a Balkana. Aktualni, šesti album “Put u plus” (2018.) njegovo je najeklektičnije dostignuće, spoj hip hopa, rocka, funka, etna, a predstavlja intimnu životnu presliku u posljednje četiri godine. Uz nedavnu nominaciju za Porin u kategoriji klupske glazbe, kritika ga smatra najzrelijim izdanjem gdje se hvata u koštac s problemima generacije. Od mnogobrojnih suradnji na albumu ističe se “Otrov” s Dinom Šaranom, frontmenom popularnih Letu Štuke, već ranije potvrđenih za ovogodišnje izdanje Ferragosta.

Žilavi i buntovni Partibrejkers još od 80ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas jedan su od najdominantnijih rock bendova ovih krajeva. Kombinirajući punk, garažni rock i blues, kultni album “Partibrejkers” (1985.) smatran je jednim od najboljih debija tadašnjeg jugoslavenskog rocka. Predvođeni markantnim Zoranom Kostićem zvanim Cane, Partibrejkersi su ostali obožavan, utjecajan bend vjeran svom stavu „energiju isporučujemo, poruke uručujemo“. – kaže Iva Zrnčić, PR Ferragosto Jama, te dodaje da uz ova dva velika imena FJ upisuje i još neka nova imena:

– Nakon nastupa na Ferragosto Winter JAM-u, zimskoj inačici festivala, lineupu se pridružuju Čovek Bez Sluha, punk rock bend Mikija Radojevića poznatog i kao frontmena legendi Six Pack, koji će osim starih hitova publici predstaviti i novo izdani album “Stanimo u gard” (2018.).

U akustičnoj varijanti nastupit će talentirani kantautor Domagoj Šimek, inače vokal zagrebačkog groove rock benda She Loves Pablo. U svom prvom solo izdanju “Atlas On My Hoof” (2018.) otkrio se u leženijem, mirnijem tonu te zaradio brojne pohvale i visoka mjesta na godišnjim listama albuma.

Lineup podebljava i JeboTon Ansambl, veseli i neopterećeni kolektiv bendova (Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato i Trophy Jump), atrakcija uličnih svirki koja oduševljava slučajne i namjerne prolaznike, s obzirom na već zavidnu bazu vjernih fanova.

Finalni lineup ovogodišnjeg Ferragosta brojat će oko 50 izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica, a dosad su već najavljeni: Vojko V, Goran Bare & Majke, Brkovi, Letu Štuke, Nipplepeople, M.O.R.T., Ogenj, Helem nejse, Mr.Lee & IvaneSky, Them Moose Rush, Ischariotzcky, Sfumato i Rezerve.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji – zaključuje Zrnčić. Ulaznice su i dalje u prodaji… (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content