FANTASTIČAN DOČEK Suhopolje i Turnašica s veseljem dočekali nove vatrogasne kamione iz Tirola

Jučer (četvrtak) u večernjim satima, u Suhopolje je stigao ‘novi’ vatrogasni kamion. Kamion je dočekan na veliko oduševljenje Suhopoljčana, uz bakljadu i sirene DVD-a Suhopolje.

-Jako smo zadovoljni u prvom redu na suradnji Županijskog vatrogasnog saveza s pokrajinom Tirol. Nakon obilaska delegacije iz Tirola u prosincu, odlučeno je da će se, uslijed odličnoga stanja prostorija DVD-a te dobroj obučenosti i organizaciji, DVD-u Suhopolje donirati jedno navalno i jedno tehničko vozilo – istaknuo je predsjednik DVD-a Suhopolje Darko Ćurik te dodao kako su s domaćinom uspostavili odličan odnos te su, uz dogovorenu donaciju navalnog vozila, dobili i poklon u vidu 10 interventnih odijela, kacige, čizme, jakne te hidraulički alat čija je sama vrijednost oko 250.000 kuna. DVD Suhopolje je uzvratio pozivom te se ponovni susret predsjedništva očekuje početkom 5. mjeseca.

IMG 6711 Medium

-Iznimno smo sretni i ponajviše zahvalni pokrajini Tirola. Ovom donacijom obnovit ćemo naš vozni park po pitanju godišta. Također, sretni smo što raspolažemo novi hidraulički alatom za prometne nesreće – istaknuo je zapovjednik DVD-a Suhopolje Mirko Solar te dodao kako u će u lipnju postati ponosni vlasnici još jednog tehničkog vozila iz Telfsa. ‘Staro’ navalno vozilo, DVD Suhopolje odlučio je donirati DVD-U Borova, kao i Fap 13, vozilo staro 43 godine.

Ključeve još jednog tehničkog vozila, u srijedu je preuzelo predsjedništvo DVD-a Turnašica. Kao i u Suhopolju, Turnašica je dočekla svoje vatrogasce s novim vozilom.

received 319218808792818 Medium

-Sretni smo što su se baš nas sjetili. Ova donacija nam mnogo znači jer ćemo moći obnoviti vozni park. Tako ćemo cisternu staru 55 godina pokloniti Gradskom muzeju Varaždin – istaknuo je predsjednik DVD-a Turnašica Alojz Lach, koji nije mogao sakriti radost zbog donacije još jednog navalnog vozila krajem jeseni. Ovih dana očekuje se i dolazak vatrogasnog kombija u Novu Bukovicu.

Podsjetimo, U Virovitičko-podravsku županiju ove godine dolazi 12 vatrogasnih kamiona s potrebnom opremom ukupne vrijednosti veće od 10 milijuna kuna. Osim Suhopolja, Turnašice i Nove Bukovice, vatrogasni kamioni stići će u Gornje Bazje, Kladare, Veliku Črešnjevicu, Četekovac, Špišić Bukovicu i Orahovicu. Ova hvalevrijedna donacija, rezultat je suradnje pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije.

Pogledajte kako su vozila dočekali DVD-i u Suhopolju i Turnašici.

(www.icv.hr, lmh; foto: L. Martinko Hock, DVD Turnašica)

[g-gallery gid=”517440″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content