FOTO Pogledajte što se radi oko zone “Brlića” i kako nastaje kružni tok na ulazu u “Kraševo” naselje

U punom su jeku radovi na projektu uređenja prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić. Tvrtka Ceste d.d. Bjelovar sredinom veljače počela je s radovima na spojnoj cesti Berislavićeva – Gundulićeva, a ovih dana polako se naziru i prvi konačni obrisi cijele trase koja će, kad radovi budu gotovi, omogućiti pješacima, biciklistima i vozačima sigurniji, a nekima i kraći put do škole.

MG 2003

Riječ je o projektu vrijednom 5,1 milijun kuna (bez PDV-a) kojemu je nositelj  Grad Virovitica i koji sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Projekt uključuje tri nova kružna toka, spojnu cestu, nogostupe i semafor. Kružni tokovi grade se na mjestu dosadašnjih raskrižja ulica T. Ujevića i P. Berislavića, Ulice S.S. Kranjčevića i P. Berislavića te na ulazu u “Kraševo” naselje – ulice dr. A. Štampara, V. Belobrka i Đ. Basaričeka.

MG 2015

Ulica dr. Andrije Štampara dobit će nogostup na istočnoj strani, koji će uz novi, izgrađen prije tri godine na zapadnoj strani, omogućiti pješacima još sigurniji put do škole i natrag.  Novi nogostup, na istočnoj strani, gradi se u Ulici Tome Bakača.

Dosadašnji put koji su pješaci i biciklisti koristili kao prečac do škole, između Ulice P. Berislavića i Ivana Gundulića postaje spojna cesta, a pješaci će moći koristiti nogostup s obje strane, od same škole pa sve do ulaza u “Kraševo” naselje.

MG 2005

Jedno od problematičnijih raskrižja u gradu, onaj na spoju Ulice T. Ujevića i S. Radića (kod Malog parka), a na kojem se stvaraju velike gužve prilikom dovoza i odvoza djece u školu i na kojem su se do sada dogodile brojne prometne nesreće, bit će riješeno novim semaforom koji će ondje uvesti itekako potreban red.

MG 1988

Zbog radova, uveden je i posebna regulacija prometa koja će vrijediti sve dok projekt ne bude dovršen, odnosno radovi završeni. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”517293″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content