FOTO Vatrogasna zajednica Općine Gradina održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

foto: VZO Gradina

Nakon održanih redovnih izvještajnih skupština DVD-a Gradina, Budakovac, Rušani i Stara Brezovica, Vatrogasna zajednica Općine Gradina u subotu, 23. ožujka u Vatrogasnom domu u Gradini održala je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštinu je vodio predsjednik Vatrogasne zajednice Marko Ajček. Izvješće o radu u protekloj godini u ime Predsjedništva i Zapovjedništva podnio je zapovjednik Josip Kaladić, a financijsko izvješće Srećko Lukačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
foto: VZO Gradina

Iz izvješća je vidljivo da su vatrogasci VZO-a bili veoma aktivni tijekom cijele protekle godine: odradili su šest intervencija, sudjelovali na mnogim osposobljavanjima, usavršavanjima i edukacijama, sudjelovali na natjecanjima, pokaznim vježbama, odazivali se humanitarnim akcijama. Postavljeni plan rada za 2018. godinu ispunjen je u cijelosti.
Prijedlog programa rada i financijskog plana za 2019. godinu predstavio je predsjednik Marko Ajček.

Iz prijedloga je vidljivo da će i u ovoj godini članovi VZO-a Gradina biti veoma aktivni na svim poljima. Naglasak u planu rada stavljen je na nabavu neophodne opreme, izgradnju spremišta DVD-u Gradina, te uključivanje novih članova, osobito djece i mladeži.

foto: VZO Gradina

Uz delegate svih DVD-a, svojim dolaskom skupštinu su uveličali predsjednik VZO Lukač Marijan Moslavac te županijska zapovjednica Mateja Fras Venus koja je u svom obraćanju dala punu podršku radu VZO Gradina, te upoznala nazočne s planovima i aktivnostima za ovu godinu na razini županijske zajednice. U svom govoru osvrnula se i na suradnju s predstavnicima austrijske pokrajine Tirol od kojih će u našu županiju uskoro stići donacije vatrogasnih vozila.

Naglasila je kako u nedjelju, 24. ožujka sedam vatrogasnih zapovjednika s područja Virovitičko-podravske županije kreću na put u Austriju, gdje će provesti šest dana na obuci u vatrogasnoj školi, a među tim zapovjednicima je zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Gradina Josip Kaladić.

foto: VZO Gradina

Na kraju skupštine nazočnima se obratio načelnik Općine Gradina Marko Ajček koji je između ostaloga naglasio da su u proračunu Općine za 2019. godinu osigurana sredstva za rad VZO Gradina za 30.000 kuna više od prošle godine.

(www.icv.hr, VZO Gradina)

foto: VZO Gradina