Godišnja skupština DVD-a Suhopolje: Požar u Pčeliću nakratko prekinuo dnevni red i čitanje izvješća

U punoj sali Hrvatskoga doma u Suhopolju, održana je 143. redovna godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suhopolje. Skupština je započela službenim polaganjem vijenaca kod centralnoga križa na mjesnom groblju Suhopolje za sve preminule vatrogasce.

Naizgled miran dnevni red Skupštine narušio je hitan poziv vatrogascima zbog požara u Pčeliću. Ovim vrijednim momcima nije bio problem zamijeniti svečane odore radnim uniformama te su u zavidno kratkom roku stigli na požarište. Dolaskom u Pčelić utvrđeno je da gori nisko suho raslinje. Vatrogasci DVD-a Suhopolje u samo nekoliko minuta svladali su požar te spriječili možebitnu katastrofu i veliki šumski požar.

IMG 6767 Custom

Nakon povratka u Hrvatski dom, na dnevnom redu Skupštine izložena su izvješća o protekloj godini ovoga 143 godina staroga DVD-a kao i planovi za tekuću 2019. godinu.

– Izuzetno sam ponosan na rad DVD-a protekle godine. Osobito me veseli suradnja vatrogasaca iz pokrajine Tirol. Isto tako smo ponosni što smo uspjeli završiti radove uvođenja grijanja donjega doma Vatrogasnoga doma. Uz to, uvedena je i kanalizacija te je tako vatrogasni prostor u potpunosti opremljen – istaknuo je Mirko Solar, zapovjednik DVD-a Suhopolje koji je na današnjoj Skupštini obnašao dužnost predsjednika Darka Čurika, koji je zbog bolesti spriječen.

IMG 6785 Custom

– Planovi za 2019. godinu su da još dodatno oplemenimo vozni park s još dva vatrogasna vozila, jednim tehničkim vozilom koje je dio donacije DVD-a iz Tirola te jedno kombi vozilo za koje su se suhopoljski vatrogasci prijavili na natječaj Ministarstva poljoprivrede. To bi rezultiralo potpunom promjenom trenutnog voznoga parka – rekao je zapovjednik Solar.

Ovo Dobrovoljno vatrogasno društvo jedno je od aktivnijih na području Virovitičko-podravske županije, to potvrđuje čak 57 izlazaka na teren, 34 aktivnih gašenja požara od kojih je većina uzrokovana neispravnim dimnjacima. Suhopoljski vatrogasci poznati su junaci u cijeloj Hrvatskoj – slavu su stekli spasivši psa iz septičke jame. Tako su stekli 6 mjesto na listi ‘Top 10 pozitivaca’ koju su objavili „Prijatelji životinja“.

IMG 6799 Custom

Podsjetimo, DVD Suhopolje protekloga tjedna dobilo je značajnu donaciju DVD-a iz Tirola. Zbog odličnih uvjeta vatrogasnoga doma i uvježbanoga tima, DVD je dobio čak dva vozila, jedno navalno i jedno tehničko vozilo te mnoštvo kvalitetne opreme koja će im svakako pomoći u budućim intervencijama. O tome je više rečeno u izvješću predsjednika DVD-a, D. Čurika kojeg je pročitala tajnica, Gordana Krnjak.

Zapovjednik Mirko Solar, ovim putem zahvalio se svim mještanima Općine Suhopolje, predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje Davoru Hocku, načelniku Siniši Horvatu na svoj pomoći koju pružaju DVD-u Suhopolje. Osobitu zahvalu uputio je Tomislavu Stokiću i Vladi Tirola na hvalevrijednim donacijama vozila i opreme.

IMG 6789 Custom

Skupštini su nazočili Marijo Klement i Igor Pavković zamjenici župana Virovitičko-podravske-županije, Siniša Horvat, načelnik Općine Suhopolje, Zorica Hegedušić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje, Željko Palković, predsjednik VZ Virovitičko-podravske županije, Davor Hock, predsjednik VZ Općine Suhopolje i Zlatko Barčan, načelnik Policijske postaje Virovitica. Podršku DVD-u Suhopolje dali su i kolege iz DVD-a Voćin, DVD-a Korija, DVD-a Resnik-Zagreb te DVD-a Virovitice. (www.icv.hr, lmh; foto: L. Martinko Hock)[g-gallery gid=”517734″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content