Godišnja skupština KUD-a “Podravke” iz Starogradačkog Marofa: Usvojen bogat plan rada za 2019. godinu

U nedjelju, 10. ožujka Izbornu godišnju skupštinu održale su članice i članovi KUD-a “Podravke” u Starogradačkom Marofu.

Skupštinu je otvorila predsjednica Željkica Mihoković. Pozdravila je goste, predstavnike KUD-a iz Okrugljače, Novog Gradeca, Dugog sela Lukačkog, “Seljačke sloge” iz Špišić Bukovice, Foruma žena Kloštar Podravski, Čuvarica kulturne baštine Kladare, umjetničku voditeljicu Ivku Skender, predstavnike DVD-a Starogradački Marof, predstavnika Mjesnog odbora Zdravka Sesvečana, medije i sve prisutne.

Izvještaj o radu za proteklu godinu, kao i plan rada podnijela je predsjednica skupštine Ljiljana Vlašić. Rekla je da su nastupile svojim izvornim folklorom u Šandrovcu, Okrugljači, na 22. smotri folklora u Starogradačkom Marofu, u Grabrovnici povodom 200-te obljetnice rođenja Petra Preradovića, na smotri folklora u Brezovici, u Gradini u domaćinstvu KUD-a Novog Gradeca, na božićnom koncertu u Dugom Selu… Gostovale su na proslavama u Dinjevcu, Kladarama, na skupštinama, izložbama…

kud starogradački marof skupština 2 710x533 Custom
foto: B. Mihoković

Bile su na izletu u Daruvarskim Toplicama i na Adventu u Zagrebu, gostovale na skupštinama, na misi i druženju na Ivanje, pekle kolače za proslave u selu i općini Pitomača i još mnogo toga.

Usvojili su bogat plan rada za ovu godinu. Očekuju pozive za nastup u kojima će predstavljati svoje selo i Općinu Pitomača. Selo je dobilo novu školu, a staru ispražnjenu obnavljaju uz pomoć Općine Pitomača. Prikupili su brojne stare eksponate u selu i pripremaju se za otvaranje muzeja da bi sadašnja i buduće djeca vidjeli kako se nekada radilo i živjelo.

(pitomaca.hr, bm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content