Irsko ludilo za svetog Patrika u Orahovici

Udruga PAUK Orahovica i ove je godine organizirala veliku proslavu St. Patrick’s Daya ili Dana svetog Patrika. U orahovačkom kafiću ”Plavac” uz odličnu rock svirku s irskim štihom benda Grey Accent iz Slatine, pilo se irsko pivo, a PAUK je tradicionalno organizirao i nagradne igre za posjetitelje koji su prepunili ”Plavac”:

– Organizirali smo natjecanje u ispijanju piva i dobili nakon dvije godine novog prvaka, kategorija u finalu – litra krigle na eks, rezultat 9 sekundi, fascinantno, bravo Lovro. Ovogodišnji event organizirali smo po prvi put na novoj lokaciji i to u Caffe Baru Plavac te se ovim putem zahvaljujemo i gazdarici Evici na odličnoj suradnji. Plavac je bio prepun, toliko ljudi nas je oduševilo i pokazalo da su ovakvi eventi pun pogodak. Napravili smo i tradicionalni okvir za fotografiranje i također kao i svake godine, fotografija u okviru koja do iduće subote osvoji najviše lajkova na društvenoj mreži, osvaja nagradu.

2403svetipatrik 6

Zadatak svima je šerati/podijeliti album na vremenskoj crti na opciji javno te žicati frendove da stisnu lajk na baš vašu fotku. Hvala svima koji svojim dolaskom podržali tradicionalni događaj u organizaciji naše udruge …bilo je predobro, hvala ekipi iz Grey Accent na dobrom štimungu – kaže predsjednik PAUK-a Mirko Kufner te dodao kako su članovi udruge i na ovom događaju odradili veliki posao:

2403svetipatrik 1

– Ma što reći, raditi s ovakvom ekipom je čast. Na svakom događaju daju maksimum od sebe i što je najvažnije rade to iz ljubavi prema svom gradu, prema građanima kako bi im pripremili nešto zabavno, atraktivno i zanimljivo. Dan svetog Patrika je postao jedna od naših i prepoznatljivost urbanog života u Orahovici i ponosan sam i sretan zbog toga. Članovi Udruge su u nekoliko navrata kroz kreativne radionice izrađivali ukrase i okvir za fotografiranje, a sve u cilju što vjernijeg dočaravanja irskog Puba.

2403svetipatrik 4

Ideja o obilježavanju ovog dana naišla je članovima udruge prije dosta godina, a potaknuta je ljepotom Irske jer su neki od članova i posjetili ovu zemlju u nekoliko navrata pa tako i protekle godine u sklopu studentskog programa Erasmus+. Isto tako, kako je poznato, Irska ima odlična piva i vrhunsku glazbu pa smo sve smo spojili u jedno. Veliki gradovi već dugi niz godina obilježavaju ovaj dan po pubovima, a naša udruga je dokazala da se ovakav tematski party uspješno može organizirati i u manjim sredinama – zaključio je Kufner. (www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

2403svetipatrik 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content