IZBORI Predsjednica će izbore za EU parlament raspisati 26. ožujka

Izbore za Europski parlament predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović raspisat će do 26. ožujka, kada je krajnji rok, izjavio je u subotu u Splitu glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, piše 24sata.hr.

– Krajnji rok za raspisivanje tih izbor je 26. ožujka a izbore raspisuje predsjednica Republike i očekujemo da će oko tog datuma izbori biti raspisani – rekao je Jandroković novinarima u Splitu prije sastanka s proširenim Predsjedništvom HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon raspisivanja izbora za EU parlament, dodao je, slijedi uobičajena procedura predaje i potvrđivanja lista, te predizborna kampanja a izbori će se održati 26. svibnja ove godine.

Upitan kakve učinke HDZ očekuje na tim, te na predstojećim predsjedničkim izborim, nakon nedavnog uspjeh stranke na prijevremenim izborima u Ličko-senjskoj županiji, Jandroković je rekao da su rezultati izbora u toj županiji pokazali da je HDZ najjača stranka u Hrvatskoj.

– Naš prvi cilj su sada izbori za Europski parlament. Izbori u Ličko-senjskoj županiji su pokazali da je HDZ uvjerljivo najjača stranka, bez obzira na pokušaje da se relativizira naš uspjeh. Mi smo tamo za 15-postotnih poena bili bolji od drugog iza nas i sasvim sam siguran da će takvi rezultati biti i na idućim izborima za Europski parlament, a onda nakon toga idemo u pripremu za predsjedničke i parlamentarne izbore – rekao je Jandroković.

Dodao je kako je HDZ jedina snažna stranka koja ‘može prebaciti 30 posto’, a svi ostali, rekao je, imaju ozbiljnih unutarstranačkih problema što će se sigurno vidjeti i na izborima.

Rekao je kako je danas u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji u sklopu redovitih obilazaka HDZ-ovih županijskih organizacija, podsjetivši da je stranka prije mjesec dana osnovala stožer za Europarlamentarne izbore.

Naglasio je da je HDZ Splitsko-dalmatinske županije jedna od najjačih HDZ-ovih županijskih organizacija, te podsjetio kako u toj županiji HDZ ima – župana, gradonačelnika Splita a od 55 jedinica lokalne samouprave u njih 37 HDZ je na vlasti.

Jandroković je procijenio da će HDZ i na predstojećim izborima za Europski parlament ostvariti izvrstan rezultat i uvjerljivu pobjedu.

Nije želio komentirati jučerašnje istupanje iz SDP-a saborskog zastupnika te stranke i bivšeg ministra Siniše Varge, rekavši kako se ne bi želio miješati u SDP-ov unutarstranački život. (24sata.hr)

Povezane vijesti

Skip to content