Izvrstan uspjeh učenika IOŠ Slatina na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola ”WorldSkills Croatia 2019.”

Od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola ”WorldSkills Croatia 2019.”, najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima su učenici prezentirali stručne kompetencija i demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Franjo Tunić i Ante Tunić u disciplini kućne instalacije osvojili su izvrsno treće mjesto. Mentor učenicima bio je Ernest Balta, stručni učitelj savjetnik. Također, odličan uspjeh osvajanjem sedmog mjesta ostvario je naš učenika stolar, David Derdić. Mentor učeniku bio je Slaven Zelenka, stručni učitelj mentor.

55924116 415919302551591 4358569233303470080 n
Foto: IOŠ Slatina

Jedna od glavnih svrha novoga modela natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja, te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom Državnom natjecanju ”WorldSkills Croatia 2019.” učenici osmih razreda osnovne škole dobili su priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, osobno se uvjeriti u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

Natjecanje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja posjeduje dugogodišnje iskustvo organizacije državnih strukovnih natjecanja u Hrvatskoj. (www.icv.hr, adf; IOŠ Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content