NOVA KATOLIČKA ŠKOLA Pazi se na svaki detalj, od uređenja interijera do odabira nastavnih pomagala

Nakon šest tjedana iseljeništva, učenici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici vratili su se u svoju matičnu školu. Školski život konačno se vratio svojem izvornom obliku, a učenici nisu skrivali oduševljenje promatrajući nove podove, vrata i stropove u njihovoj novo-staroj školi. Od prvih građevinskih radova na zgradi Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole prošlo je gotovo dvije godine. Zamišljen je veliki projekt u kojem se nastojalo spojiti dvije institucije, Osnovnu školu i Gimnaziju staviti pod isti krov, a opet na jedan način odijeliti jednu od druge. Krenulo se u izgradnju novoga školskoga krila te dvorane koja će biti na korištenje svim učenicima. Prema idejnome rješenju, Gimnazija će biti smještena u novosagrađenom dijelu škole, dok će Osnovna škola koristiti obnovljene učionice „staroga“ dijela škole. Svaka će škola imati zasebne prostorije za učitelje kao što su kabineti, zbornice te prostorije uprave škole.

katol 1 Custom

KLIMATIZIRAN PROSTOR

Kako se krenulo u renovaciju škole, točnije, u izgradnju novoga dijela predviđenoga za Gimnaziju, te dvorane, Požeška biskupija nastojala je pronaći sredstva kako bi mogla provesti obnovu staroga dijela zgrade. Svijetla točka u toj namjeri bilo je sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Energetske obnove zgrade Katoličke osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. -Projektom je omogućeno povećanje toplinske zaštite krova, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjena unutarnje rasvjete boljom rasvjetom, odnosno led rasvjetom – istaknuo je ravnatelj Gimnazije Mario Voronjecki.

katol 3 Custom

Također, dana je mogućnost da se u zgradu stavi i dizalo kojim će se osobama s invaliditetom te onima smanjene pokretljivosti omogućiti neovisan pristup, kretanje i korištenje prostora škole. Učenici će uz ove vidljive pogodnosti moći uživati i u nevidljivim, ali osjetnim pogodnostima kao što su potpuno klimatizirani prostori, koji će im svakako olakšati vruće lipanjske dane, osobito za vrijeme pisanja ispita ili mature. Izgradnja novoga dijela škole uskoro završava. Na uređenje interijera osobito će se paziti, a škola će biti opremljena novim nastavnim pomagalima, a sve na korist učenika. – Ovih dana dovršit će se izrada namještaja, završiti opremanje dvorane te informatičke učionice – ponosno je rekao ravnatelj M. Voronjecki te dodao kako će se paziti na svaki detalj, na svako nastavno pomagalo kako bi rad škole i uspjeh učenika bio na najvišem mogućem nivou. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content