Obilježena 29. obljetnica osnutka i rada HDZ-a općine Suhopolje

U ispunjenom Hrvatskom domu u Suhopolju u petak, 8. ožujka, održano je svečano obilježavanje 29. obljetnice osnutka i rada Hrvatske demokratske zajednice općine Suhopolje. Svečanosti, koja je započela paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, između ostalih su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića, dopredsjednik Hrvatske demokratske zajednice, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, njegov zamjenik dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i Darko Žužak te predsjednik Županijske skupštine i Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine Miran Janečić, gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Virovitice Ivica Kirin.

MG 7870

U ime domaćina član predsjedništva Županijskog odbora i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a općine Suhopolje Marijan Brlek te njegov zamjenik ujedno i načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća općine Suhopolje Zorica Hegedušić. Obljetnici je nazočio i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ- a Virovitičko-podravske županije Marko Teskera, predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Marko Zelenika, članice Zajednice žena Katarina Zrinski, predsjednici temeljnih ogranaka i susjednih općinskih odbora, načelnici općina s područja Virovitičko podravske županije Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), Marko Ajček (Gradina), Mirko Mališ (Čačinci), Milan Dundović (Mikleuš), Berislav Androš (Sopje) i Tomislav Durmić (Zdenci) i Predrag Filić (Voćin) te predstavnici društvenog, gospodarskog i javnog života općine Suhopolje.

MG 7882

U ime domaćina prvi se nazočnima obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a općine Suhopolje Marijan Brlek. Predsjednik Brlek na početku je nazočne podsjetio na dane osnutka HDZ-a u općini Suhopolje koja se tada nalazila u sastavu Općine Virovitica.

– Hrvatska demokratska zajednica u općini Suhopolje u 29 godina nije izgubila niti jedne izbore, a to je zato što svih ovih godina ispunjava svoja obećanja što ujedno znači i stalni razvoj ove općine. Za to su veliki doprinos dali i branitelji s područja naše općine koji su se i kasnije na razne načine uključili u razvoj naše općine – posebno je istaknuo Marijan Brlek

Također u svojstvu domaćina o budućim projektima na području općine govorio je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat. Posebno je naznačio projekte za koje su novci osigurani iz europskih fondova.

IMG 7910

– Kao što imate prilike vidjeti 2018. godina je bila od jedna od plodonosnih za općinu Suhopolje. U ovu godinu smo ušli s projektima Talenti su moj temeljni kapital, Zaželi u Suhopolju, izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, WiFi4EU, rekonstrukcija ceste Velika Pemija u Borovi sa svim odvojcima, izgradnja jaslica i vrtića u samom mjestu Suhopolje. Tu je i skori početak izgradnja Centra za kulturu zdravlja u Cabuni i rekonstrukcija Grofove ulice u Cabuni. Uskoro očekujemo i dovršetak radova na našem Dvorcu Janković u Suhopolju koji postaje Centar za posjetitelje te se uskoro kreće i s radovima na uređenju perivoja koji ga okružuje – rekao je Siniša Horvat spomenuvši i projekte koji su prijavljeni ili u pripremi poput obnove fasade trenutne zgrade Dječjeg vrtića Suhopolje koja će se, nakon izgradnje novog objekta, prenamijeniti u Centar kulture i dati na korištenje udrugama, izgradnja Društvenog doma u Cabuni, Sportsko-rekreativni centar Suhopolje, uređenje pješačkih staza i cesta. Na kraju se zahvalio ministru Tomislavu Tolušiću te saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković kao i Virovitičko- podravskoj županiji na čelu sa županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenicima Mariju Klementu i Darku Žužaku na svesrdnoj pomoći u realizaciji navedenih projekata.

Ispred gradskih i općinskih organizacija prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Virovitice Ivice Kirin. Zahvalio je mještanima općine Suhopolje na povjerenju koje svih ovih godina daje Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Pohvalio je rad načelnika Siniše Horvata koji se uhvatio lavovskog posla realizacije doista velikog broja projekata na području cijele općine.

MG 7890

– Danas sam ponosan što vam mogu reći hvala na dugogodišnjoj vjernosti Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Vi, uz Čačince, jedini niste prekinuli vladavinu i stoički ste izdržali kad je bilo najteže. Radimo na brojnim projektima, ne kažemo da možemo napraviti čudo, ali jedno znam – radimo za ljude i dok god imamo vašu podršku nastavit ćemo raditi kao i do sada – istaknuo je Ivica Kirin i posebno pozdravi zabranu prometovanja teškim kamionima Podravskom magistralom što će znatno povećati sigurnost svih mještana kako Suhopolja tako i svih ostalih mjesta uz magistralu.

U ime Virovitičko-podravske županije nazočne je pozdravio dožupan Marijo Klement istaknuvši Suhopolje kao veliko gradilište izdvojivši radove na Dvorcu Janković i uređenje parka, kao i uređenje ceste od centra Suhopolja do obilaznice što uključuje i izgradnju nogostupa.

MG 7892

– Užurbano se radi na izradi dokumentacije za brzu cestu do Zagreba koja za sve nas život znači te će biti pokretač užurbanog razvoja cijele naše županije. Vidite koliko je to projekata u provedbi i najavi, a naši proračuni su takvi kakvi jesu. Bez sredstava iz Europske unije većine tih projekata ne bi bilo, zato je vrlo važno izaći na izbore za Europski parlament kako bi imali što više ljudi koji će biti na izvoru informacija kako bi i dalje uspješno osmišljavali i realizirali za sve nas važne projekte – rekao je Marijo Klement.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić posebno je pozdravio pobjedničku općinu na čijem čelu HDZ vlada već 29 godina.

MG 7894

– Danas smo ostvarili sve strateške ciljeve koji je prije 30-ak godina zacrtala Hrvatska demokratska zajednica na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, no uz samostalnost i suverenost dr. Franjo Tuđman izrazio je i želju da hrvatski narod bude bogat. Sada smo na tom tragu. Iznjedrili smo kvalitetne ljude koji danas obnašaju najviše funkcije u našoj zemlji jer samo stručni, kvalitetni, vjerodostojni i uporni sigurno pobjeđuju u svakom pogledu. Danas smo čuli što se sve planira izgraditi na području općine Suhopolje što me posebno veseli, kao što me veseli i činjenica da vraćamo gotovo sve institucije u našu županiju kao što je to i posljednji slučaj s Upravom hrvatskih šuma. Hrvatska demokratska zajednica uvijek je u funkciji svoga naroda i narod to prepoznaje i pozivam vas da nastavite tako i dalje u stvaranju i gradnji jedine nam Hrvatske za koju su toliki životi pali. S ovim riječima vas pozivam da živimo u zajedništvu i slozi u svojstvu daljnjeg razvoja naše županije i našeg Suhopolja – rekao je Josip Đakić.

U ime predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića prisutne je na kraju pozdravio potpredsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Pohvalio je ovu stranačku organizaciju kao jednu od najboljih u Hrvatskoj. Podsjetio je na brojne projekte koji su odrađeni dok je bio župan Virovitičko-podravske županije istaknuvši da najveća zasluga u njihovoj realizaciji pripada mještanima općine Suhopolja.

MG 7896 1

– Europske projekte ostvaruju pametni i sposobni, a jedan od najboljih primjera danas je općina Suhopolje. Ovdje se provode brojni projekti koji će podići kvalitetu života mještana. Jednako tako u Općoj bolnici Virovitica u rad je pušten uređaj za magnetsku rezonancu, uskoro ćemo otvoriti novi dio bolnice, završiti dvorce u Suhopolju i Virovitici, halu za Viroexpo, poduzetničke inkubatore… To su projekti koji otvaraju perspektivu za kvalitetniji život i nadam se, bolju i svjetliju budućnost i zato je vaše je da nam date podršku i dalje, a na nama je da vam i dalje pomažemo u vašem razvoju – na kraju je istaknuo Tomislav Tolušić.(hdz-vpz.com) [g-gallery gid=”512075″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content