Održana izborna Skupština Turističke zajednice VPŽ, ovo su izabrani članovi

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (petak) održana je izborna Skupština Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije na kojoj su imenovana tijela Turističke zajednice i potvrđen mandat članovima Skupštine za razdoblje od nove četiri godine.

Tako je imenovano 19 predstavnika iz šest turističkih zajednica za članove Skupštine: iz TZ grada Virovitice Marijan Požežanac, Ellen Tomljanović Berlančić, Vesna Mustač, Nedjeljka Županić; iz TZ grada Orahovice Darija Švajcer Klepač, Ivana Poljak, Pavle Jović; iz TZ grada Slatine Dražen Klir, Aleksandra Samardžija, Igor Grepo; iz TZ općine Pitomača Irena Bosnić, Marinko Barčan, Rikard Bakan; iz TZ općine Čačinci Renato Šafranko, Ivica Grubišić, Darko Mužar; iz TZ općine Suhopolje Anto Škraba, Natalija Kožić Lukačević, Ivan Kelečić.

IMG 2264

Za članove Turističkog vijeća izabrani su Igor Andrović, Nedjeljka Županić, Ellen Tomljanović Berlančić, Marijan Požežanac, Ivana Poljak, Igor Grepo, Marinko Barčan, Ivan Kelečić, Renato Šafranko, Snježana Mlinarić (HGK) i Hrvoje Šimunović (HOK OK VPŽ), a za Nadzorni odbor Dalibor Per, Mijo Pavelko i Tatjana Arnold Sabo.

Za predstavnike županijske Turističke zajednice u Sabor Hrvatske turističke zajednice ponovno su odabrani Igor Andrović i Rikard Bakan.

Između ostalog donesen je i Program rada za 2019. godinu s financijskim planom, ali i podneseno Izvješće o radu s financijskim izvješćem za prošlu godinu. Prema riječima predsjednika Skupštine, župana Igora Androvića, prošle godine županija bilježi povećan dolazak turista, kao i broj noćenja, a takav trend očekuju i ove godine.

IMG 2260

– Drago mi je da su prošle godine brojke izuzetno dobre. Bilježimo i rast dolazaka, ali i porast noćenja na području naše županije. Sigurno je da će to biti i ove godine te da će se nastaviti i u budućnosti upravo zato što radimo i na novoj turističkoj infrastrukturi kojom će se povećati smještajni kapaciteti. Primjer je uređenje Kurije Janković u Kapeli Dvoru koja će dobiti Wellness i vinski bar, a isto tako uskoro otvaramo Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju gdje će također biti smještajni kapaciteti – rekao je Andrović, dodavši kako i ostali gradovi i općine rade na turističkoj infrastrukturi te da će svi ti projekti koji su trenutno u realizaciji doprinijeti razvoju turizma u Virovitičko-podravskoj županiji.

Pomoćnik direktorice županijske Turističke zajednice Josip Mikolčić istaknuo je važnost financiranih projekata za razvoj turizma na području županije.

– Prošla godina je bila iznimno dinamična i uspješna, a to očekujemo i ove. Glavni fokus će biti naša partnerska aktivnost s Mađarskom na šest projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije. To su izdašna sredstva i lijepa financijska injekcija za turističku infrastrukturu koju područje naše županije, ali i cijele kontinentalne Hrvatske nasušno treba – rekao je Mikolčić. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”517418″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content