Općina Suhopolje prijavila projekt Nabave stroja za poboljšanje kvalitete isporuke komunalne usluge

Općina Suhopolje prijavila je projekt Nabave stroja za poboljšanje kvalitete isporuke komunalne usluge. Cilj projekta je povećati kvalitetu pružanja komunalne usluge na području općine Suhopolje, sukladno povećanju potreba zbog povećanja broja uređenih javnih površina koje zahtijevaju dodatno održavanje.

Trenutno općina posjeduje samo jedan stroj, no područje koje održava je veliko te tijekom određenih razdoblja u godini on nije dostatan za održavanje javnih površina, a riječ je o zimskom razdoblju čišćenja snijega na nogostupima i održavanja zelenih površina tijekom vegetacijskog razdoblja. Na području općine tijekom protekle dvije godine aktivno se radi na uređenju pješačke infrastrukture što dovodi do povećanja površina koje je potrebno dodatno održavati, isto tako uređuje se i velika zelena površina u samom centru naselja Suhopolje koju će od 2019. godine biti potrebno održavati.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 243.750 kuna, od čega je zatraženo sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 80 posto dok će se ostali iznos pokriti iz proračuna Općine.

Projekt će u potpunosti pridonijeti ostvarenju ciljeva kroz razvoj komunalnog gospodarstva te omogućiti ujednačavanje komunalnih standarda na području Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, Općina Suhopolje, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content