Pobratimili se DVD-i Stara Jošava i Dobrovac: Međusobnom suradnjom do boljih uspjeha i rezultata

Vatrogasci su plemeniti i međusobno su uvijek veliki prijatelji, braća, obitelj. Svaka suradnja između društava je normalna, a poneka društva su posebno vezana jedna uz druga po različitim osnovama. Tako je krenulo i prijateljstvo između Dobrovoljnih vatrogasnih društava Stara Jošava iz Virovitičko-podravske županije i Dobrovac iz Požeško-slavonske županije. Naime, ova društva su se upoznala preko zapovjednika VZ Orahovica Roberta Orine i VZ Lipik Tomislava Stokića.

-Tomislav i ja smo se upoznali prilikom dislokacije na Pelješcu i odmah uspostavili prijateljski donos te dogovorili suradnju društava, kako naša dva, tako i svih ostalih na našim područjima – priča Robert Orina.

Bratimljenje navalno vozilo DVD stara Jošava kupljeno u Dobrovcu

DVD Stara Jošava je putem ove suradnje učinilo puno toga dobroga za svoje društvo.

-Mi smo od Dobrovca prvo kupili traktorsku cisternu koju smo obnovili, čime su oni bili oduševljeni. Zatim su nam pomogli popraviti vodenu pumpu i na kraju su nam kolege ponudile i svoje, nešto starije, ali izvrsno očuvano vozilo i to po iznimno niskoj cijeni. Mi smo to vozilo kupili, a prilikom posjeta Dobrovcu prošle godine vrlo brzo smo se dogovorili kako će se naša društva pobratimiti. Učinili smo to potpisom Ugovora o bratimljenju na njihovoj i našoj Skupštini ove godine na obostrano zadovoljstvo. Dogovorili smo daljnju međusobnu suradnju i pomoć, a posebno ćemo zajedno probati nešto organizirati za našu djecu i mladež – kaže zapovjednik DVD-a Stara Jošava Zlatko Udovčić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content