Pogledajte kako napreduju radovi kod Kurije Janković: EU sredstvima dobit će vinski bar, wellness i Športsko-rekreacijski centar

Foto: K. Toplak

Statistika je neumoljiva. U 2018. godini, Hotel Kurija Janković, zabilježio je čak 57 posto noćenja više nego godinu ranije. U 2017. u ovom hotelu koji je nekada bio ruševina, koji je kupnjom od potpunog urušavanja, uz viziju tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, kupnjom i obnovom EU sredstvima spasila Virovitičko-podravska županija, noćilo je 2.547 osoba, a u 2018. ih je bilo 4.000. Prevedeno 1.453 noćenja više bilo je u prošloj godini u odnosu na prijašnju ili, 57 posto više, podaci koje nam je kazala voditeljica Hotela Kurija Janković, Sanja Sudar.

A kako će tek biti kada ovaj heritage hotel baština s četiri zvjezdice, jedini takav u Slavoniji i među rijetkima u Hrvatskoj, dobije dodatne sadržaje, odnosno, vinski bar, wellness i Športsko rekreacijski centar jedini takve vrste… Kada radovi završe bit će to „slavonska bombonijera“, nedaleko rijeke Drave i Virovitice, gdje se sljubljuju “kaj” i “što”, samo nekoliko kilometara od Mađarske…

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Ugovor o gradnji prošlo je ljeto potpisao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektantskog ureda King art studio Ivan Kršić. Ukupna vrijednost je 7.752.536 kuna. Inače, riječ je o ugovoru iz EU projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“, čija je ukupna vrijednost 1.982.494 eura. On je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

– Ovim projektom izgradit će se Športsko rekreacijski centar koji će kao takav biti jedini u Slavoniji, uredit će se pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness centar i vinski bar što ulazi u program dodatnih sadržaja koji su prijeko potrebni. Osim toga izgradit će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle, budući da je i ova cijela priča krenula upravo kroz cikloturizam. Bit će tu i moderno uređene tribine, svlačionice, sportski tereni, idealno za aktivni odmor, ali i pripreme sportskih klubova – napomenuo je župan Igor Andrović, zadovoljno iscrtavši buduće sadržaje najljepšeg malog hotela u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Prijavitelj je Virovitičko-podravska županija, partner je grad Barcs, a projekt je napisala Razvojna agencija VIDRA. (vpz.hr)