Policija ovog vikenda najavila nastavak pojačanog nadzora prometa, evo što posebno kontroliraju

I tijekom vikenda pred nama policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

Obzirom na vremensku prognozu i najavu sunčanog vremena, u prometu se može očekivati povećani broj sudionika na mopedima i motociklima, koji se uz pješake i bicikliste ubrajaju među najranjivije skupine sudionika u prometu.

– Kako bi se spriječilo njihovo stradavanje vozače mopeda i motocikla pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa i podsjećamo na obavezu korištenja pričvršćenih homologiranih zaštitnih kaciga i korištenja dnevnih svjetala tijekom cijele godine, za razliku od ostalih vozača motornih vozila za koje ova obaveza u nedjelju, prelaskom na ljetno računanje vremena prestaje – poručuju iz PU virovitičko-podravske, a upozorenje šalju i ostalim sudionicima u prometu.

– Sve ostale sudionike upućujemo na povećani oprez u prometu jer se dolaskom ljepšeg vremena brzine kretanja motornih vozila povećavaju, pa je potrebna i veća koncentracija u prometu i obraćanje još više pažnje na svoje radnje i sve druge sudionike u prometu – ističu iz policije.

U sklopu pojačanog postupanja ovoga vikenda na području Policijske postaje Orahovica će u petak, 29. ožujka od 14 do 22 sata, biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content