Potpisan sporazum o suradnji Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA i Ekonomskog fakulteta u Osijeku

U prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku, potpisan je sporazum o suradnji Ekonomskog fakulteta, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA i još četiri regionalne razvojne agencije s područja Slavonije, Baranje i Srijema (Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska i Požeško-slavonska).

Poseban fokus sastanka i potpisivanja sporazuma bio je na unapređenju kvalitete i zastupljenosti stručne prakse koja će se odvijati u sklopu studijskih programa. Ekonomski fakultet u Osijeku u pripremi je projektnog prijedloga na Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga “Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju”.

potpis2 Custom
foto: ravidra.hr

Svrha suradnje je omogućiti studentima mogućnost stjecanja praktičnih znanja te promovirati ideju učenja kroz rad, koji prije svega, omogućava da studenti prodube i prošire stečene kompetencije te razviju odgovarajuće vještine koje doprinose boljem snalaženju u radnom okruženju, većoj samostalnosti i lakšem pronalasku zaposlenja.

Cilj potpisivanja sporazuma je daljnji razvoj suradnje i formaliziranje suradničkog odnosa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i regionalnih razvojnih agencija u pripremi EU projekata, provedbi edukativnih programa, te drugih mogućih oblika suradnje.

(www.ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content