Predsjednik GO HDZ Miran Janečić: Neodgovorne poteze vladajućih opet plaćaju naši sugrađani i poduzetnici

Predsjednik GO HDZ Miran Janečić medijima je poslao priopćenje povodom danas (petak) održane 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine, koje prenosimo u cijelosti.

“Duže vrijeme upozoravamo na neodgovorne poteze vladajućih, a koje uvijek na kraju plaćaju naši sugrađani. Poskupljenje parkinga i vode samo su neki od tih poteza koje su našim sugrađanima pokušali prikazati kao unapređenje usluge koju im pružaju. I na današnjoj sjednici Gradskog vijeća upozorili smo na propuste koje nakon gotovo pola mandata trenutne vlasti više ne možemo nazvati slučajnima.

Gradonačelnik donio odluku o povećanju cijene vode za sve korisnike vodnog područja bez suglasnosti ostalih članova skupštine

Gradonačelnik Denis Ostrošić samovoljno je, kao vlasnik 61% udjela u poduzeću Komrad d.o.o., donio odluku o povećanju cijene vode. Odluka je donesena bez održane Skupštine, a pod opravdanjem da je ista odgođena jer se nitko od članova nije izjasnio o danom prijedlogu. Odgovornost za poskupljenje vode snosi isključivo gradonačelnik Ostrošić koji je odluku donio samovoljno, bez prethodne koordinacije s ostalim članovima Skupštine. Kolateralne žrtve ovakve odluke su svi korisnici vodoopskrbnog područja koje uključuje grad Slatinu i općine Nova Bukovica, Mikleuš, Sopje, Čađavica, Voćin i Podravska Moslavina. Protiv donošenja Odluke o poskupljenju vodne naknade bili su svi načelnici općina dionika u tvrtki Komrad d.o.o., no kako je Grad Slatina većinski vlasnik udjela od 61,039%, odluku je samostalno donio gradonačelnik Ostrošić.

Nova zapošljavanja u Komradu pod opravdanjem mjesečnog očitanja vode

Prema informacijama sa službene Internet stranice poduzeća Komrad d.o.o. Slatina, u mjesecu travnju uvodi se novost u poslovanju, usmjerena na poboljšanje kvalitete usluge: mjesečno očitanje vodomjera svim korisnicima.

Prema priopćenju koje su dali članovi skupštine Komrada, poslovanje poduzeća je u minusu oko 1.400.000 kuna. Unatoč tome, u Komradu se zapošljavaju novi djelatnici kako bi provodili mjesečno očitanje, a sve pod opravdanjem poboljšanja kvalitete usluge. Ovim putem izražavamo zabrinutost jer zbog ovakve odluke naši sugrađani ponovno mogu očekivati poskupljenje vode. Navedeno poboljšanje kvalitete usluge ne smije biti uvjetovano povećanjem cijena usluge, odnosno na štetu naših sugrađana i svih ostalih korisnika distributivne mreže, već bi cilj poslovanja društva trebao biti podizanje efikasnosti i unapređenja usluge koja će dovesti do niže cijene vode za naše sugrađane.

Zbog neodrživog poslovanja društva izražavamo zabrinutost i činjenicom da se zakonskim prijedlozima planira okrupnjavanje društava koja se bave djelatnošću vodoopskrbe, pri čemu Komrad, ako se nastavi ovakvim radom, neće imati nikakve argumente za izbjegavanje pripajanja drugim poduzećima.

Nezavisni vijećnici se priklonili stranci MOST?

Na sjednici vijeća postavili smo i pitanje predsjedniku Vijeća Dariju Vrbasliji planira li podnijeti ostavku na tu časnu dužnost, s obzirom na to da više ne sudjeluje niti u društvenom niti političkom životu s našim sugrađanima. Njegovo djelovanje svelo se samo na sjednice Gradskog vijeća, što smatramo neprimjerenim. Stalno upozoravamo na loš rad Gradskog vijeća, a čemu svjedoče izvanredne sjednice koje su postale redovita praksa. Posljedica toga je donošenje nesmotrenih odluka, što na kraju skupo plaćaju naši sugrađani i poduzetnici. To je još jedan dokaz koliko predsjednik Gradskog vijeća vodi brigu o našem gradu (iz Zagreba).

Priopćenjem na Internet stranicama MOST-a prije nekoliko dana i objavama na stranicama „nezavisne liste Dario Vrbaslija“, vijećnici nezavisne liste jasno su se svrstali u redove MOST-a. Postavlja se pitanje koji je motiv ovakve odluke nezavisnih vijećnika te se nadamo da neće Gradsko vijeće iskoristiti kao polugu za ostvarivanje osobnih ciljeva.

Nova zapošljavanja u Gradskoj upravi unatoč najavi racionalizacije

Dana 13. ožujka 2019. godine ponovno su otvoreni isti natječaji za zapošljavanje 3 izvršitelja koji su ranije poništeni zbog proceduralne pogreške. Postavlja se pitanje koje je opravdanje za zapošljavanje još 3 službenika u Gradsku upravu, unatoč tome što je od 8. lipnja 2017. godine kada je dužnost gradonačelnika preuzeo Denis Ostrošić, zaposleno 3 nova službenika.

Nova zapošljavanja nisu način poboljšanja učinkovitosti gradske uprave, a podsjećamo da su i članovi SDP-a i nezavisni vijećnici obećavali smanjenje broja zaposlenih te istovremeno ojačavanje potpornih institucija.

Zbog neodlučnosti SDP-a i nezavisnih vijećnika u proračunu za 2018. godinu nije iskorišteno 270.000 kuna za bespovratna sredstva poduzetnicima

Kako smo i upozoravali više puta na sjednicama Gradskog vijeća tijekom 2018. godine, naši su poduzetnici na žalost, zbog loše suradnje i neodlučnosti vladajućih, ostali bez sredstava u iznosu od 270.000,00 kuna koja su bila predviđena za dodjelu u obliku bespovratnih potpora. Podsjetimo, vladajući su povukli prijedlog mjera poticanja razvoja poduzetništva pod opravdanjem da je potrebna dorada. Nakon godinu dana na Gradsko vijeće se vraća prijedlog Programa koji u odnosu na prošlogodišnji ima tek nekoliko izmjena. Više puta smo naglasili da je potrebno što prije donijeti program i dati poduzetnicima mogućnost za povlačenje sredstava, a isti nije donesen isključivo krivnjom vladajućih koji iz nepoznatih razloga nisu postigli konsenzus oko ovog iznimno važnog pitanja.” (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content