Predstava “Samo jedna žena” ispunila suhopoljsku Kino dvoranu do posljednjeg mjesta

Kino dvorana u Suhopolju danas (subota) je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a Suhopoljčani su mogli uživati u kazališnoj predstavi “Samo jedna žena”.

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit i komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?! Prepoznajemo u njezinoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je, kako ona kaže, dopale i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti?

Glavna zvijezda ove predstave bila je Matija Prskalo, poznata filmska, televizijska i kazališna glumica, a monodrama, odnosno tragikomedija “Samo jedna žena” djelo je uglednog talijanskog književnika i nobelovca Daria Foa i France Rame, čiji je redatelj i prevoditelj teksta, također glumac, Đuro Roić.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”510670″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content