PUN POGODAK Korana Kolec uz pomoć mjere samozapošljavanja otvorila studio yoge u svom novoopremljenom prostoru

U poduzetničke vode u studenom prošle godine upustila se i Korana Kolec iz Virovitice te je za svoju inovativnu ideju koristila potporu za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Naime, ova poduzetnica završila je školu za učiteljicu yoge te je zbog pomanjkanja odgovarajućeg prostora u gradu odlučila opremiti svoj prostor.

– U gradu nisam mogla pronaći odgovarajuć prostor za tu vrstu vježbe pa sam odlučila otvoriti nešto svoje kako bi ljudima bilo ugodno i intimno te kako bi to bio prostor isključivo za to – kaže Korana K., koja je, kaže, znala da je to „pun pogodak“ jer u Virovitici nema takve vrste vježbe, a inovativnost je osobito važna kod ove mjere. Sve je, kaže, išlo vrlo jednostavno i brzo, a djelatnici Zavoda bili su susretljivi i na raspolaganju za sve nejasnoće.

korana yoga 2

– Na Zavodu su mi sve objasnili i pomogli u svemu. Nisam očekivala da će biti tako jednostavno i brzo – zadovoljno nam priča Korana K. te ističe da je vrlo jednostavno napisati poslovni plan budući da se sve upute nalaze na internetu. Zato savjetuje drugima da se bez ikakvog straha odluče za ovu mjeru. Korana K. putem ove mjere dobila je 55 000 kuna (bez PDV-a) koje je koristila za opremu i uređenje, kao i za otvaranje i brendiranje studija, a smjestila ga je u lokalu svojih roditelja. No, važno je, ističe, da se sredstva koriste namjenski te da je, dok prima potporu, obavezna plaćati doprinose.

– Otvorila sam paušalni obrt gdje su troškovi za obrtnike najmanji – kaže Korana K. koja radi od siječnja ove godine i kod koje yogu vježba 40 do 50 ljudi te je prezadovoljna ovim poduzetničkim pothvatom. (www.icv.hr, žđl, Foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content