Republika Češka predstavlja se s dvanaest izlagača na 24. Viroexpu 2019.

foto: HGK-ŽK Virovitica

Iz Veleposlanstva Republike Češke u Republici Hrvatskoj potvrdili su dolazak na svečanost otvorenja 24. Viroexpa: veleposlanika NJ.E. Vladimira Zavázal, savjetnika ekonomsko-trgovinskog odjela Petra Kašočka i direktora Češke agencije za promicanje trgovine – Czech trade u Zagrebu, Alena Novosad.

Republika Češka predstavlja se na sajmu Viroexpo od 2002. godine, a 2003. i 2017. godine je bila zemlja partner sajma. Nastup na sajmu u ime Češke realiziraju: Veleposlanstvo Češke Republike u Republici Hrvatskoj, Ured ekonomsko-trgovinskog odjela, Czecz trade – Češka agencija za promicanje trgovine u Zagrebu i grad Vyškov, prijatelj grada Virovitice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na ovogodišnjem 24. Viroexpu predstaviti će se dvanaest izlagača, od kojih dio na Viroexpu sudjeluje već tradicionalno. Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Češke u 2017. godine iznosila je 6,2 milijuna eura. Izvoz u Češku je iznosio 4,9 milijuna eura, što čini 2,9% izvoza Virovitičko-podravske županije, dok je uvoz iz Češke iznosio 1,3 milijuna eura, što čini 1,4% uvoza Virovitičko-podravske županije.

(HGK-ŽK Virovitica)