FOTO Predstavnici slatinskih udruga educirani o financijskom i ekonomskom poslovanju

Društvo Naša djeca Slatina i Udruga za obrazovanje i održivi razvoj (UZOOR) organizirali su besplatnu radionicu za udruge koje djeluju na području grada Slatine i to na temu financijsko i ekonomsko poslovanje u neprofitnim organizacijama. Edukacija je održana u Art dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina.

Radionicu su vodile predstavnice Centra za poduzetništvo Osijek koje imaju dugogodišnje iskustvo u radu i financijskom upravljanju udruga kroz rad samog Centra za poduzetništvo Osijek, koje je i samo udruga.

Na početku edukacije, sve nazočne pozdravile su Snježana Pačarić ispred DND Slatina i Danijela Maravić ispred UZOOR-a. Podsjetile su da se ova aktivnost provodi u sklopu projekta “Mala škola poduzetništva” koji se financira iz donacijskih sredstava HBOR-a.

fotografija2 predavačice Custom

Obje su izrazile zadovoljstvo tim projektom na kojem surađuju od lipnja prošle godine, te obostranom suradnjom. Zahvalile su polaznicima na sudjelovanju, te Centru za poduzetništvo Osijek na pripremljenoj edukaciji.

Na edukaciju se odazvalo 12 udruga s područja grada Slatine od kojih neke imaju dugogodišnje iskustvo u upravljanju udrugom, ali bilo je i dosta njih bez iskustva, koje su tek osnovane ili su započele s radom. Iako se za financijsko-administrativno poslovanje mnoge udruge angažirale vanjske knjigovođe, poznavanje osnovnih obveza i odgovornosti svatko u rukovodstvu udruge treba znati, jer u konačnici, za to i zakonski odgovara.

Informacije koje su predstavnici udruga dobili, bile su vrlo korisne i tijekom edukacije razriješile su se mnoge dileme kod tumačenja određenih stavki prihoda, troškova, putnih naloga, obveznih evidencija i tako dalje.

fotografija1 Custom

Kao zaključak ove aktivnosti, predstavnice udruga DND Slatina i UZOOR, ističu da su ovakve edukacije nužne za uspješan rad udruga i da je važno podupirati njihov rad jer udruge, profilirajući se u određenim područjima, ublažavaju probleme i jačaju društvo u svojem području djelovanja. Pomažući udrugama u njihovu razvoju, pomažemo u razvoju naše zajednice, naglasile su.

Pozitivne reakcije polaznika edukacije, motivacija su im za daljnji rad i suradnju na novim projektima.

(www.icv.hr, adf, DND Slatina, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”516959″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content