ŠPIŠIĆ BUKOVICA Vrijedne Bukovčanke nastavljaju s brojnim aktivnostima i humanitarnim radom

Udruga žena “Bukovčanke” iz Špišić Bukovice u subotu je u prostorijama Društvenog doma održala svoju Redovnu godišnju skupštinu. Podršku njihovom radu svojim dolaskom dala je zamjenica načelnika Sanela Djak, kao i gošće iz Udruge žena Gornje Bazje, Udruge “Radost” iz Vukosavljevice, KUD-a “Graničar” iz Okrugljače, Udruge “Škrinja Bušetine”, Udruge umirovljenika Špišić Bukovice, kao i NK Bilogora 1947. te brojni drugi gosti. Tom prilikom predsjednica Udruge Snježana Pavić iznijela je Izvješće o radu udruge u 2018. godini te Plan rada za 2019. godinu. Prema riječima predsjednice, Udruga je i ove godine bila iznimno aktivna i kreativna, ali i humana te je sudjelovala u brojnim dobrotvornim akcijama.

thumbnail IMG 20190302 181227

– U 2018. godini rad smo usmjerili na razne radionice, ukrašavanje i izradu unikatnih pisanica za koje koristimo gusja jaja koja sama pripremamo za tu prigodu. Izrađivale smo i cvijeće od krep papira, sakupljale narcise te sudjelovale u akciji “Cvijet za dan duže” u Virovitici već 11 godina za redom. Tom prilikom sakupili smo 620 kuna koje smo donirale Ligi protiv raka dojke. Tradicionalno sudjelujemo i 8. ožujka na druženju žena u Pitomači, a naše članice upriličila su i druženje uz večeru i ples u Milanovcu povodom Dana žena – istaknula je predsjednica S. Pavić.

thumbnail IMG 20190302 175525

Također, Bukovčanke za Uskrs organiziraju i prodaju svojih pisanica ispred crkve te sa svojim radovima sudjelujemo na Uskrsnom sajmu u Špišić Bukovici, a sakupljeni novac doniraju crkvi. Na matkanu nedjelju sudjeluju na druženju žena iz Kladara gdje su sa svojim pisanicama osvojile 4. mjesto, a na izložbi uskrsnih pisanica u Pitomači od deset nagrada šest su osvojile “Bukovčanke” te se njihove pisarnice nalaze i u pitomačkom katalogu “8. Međunarodna izložba pisanica”. U svibnju povodom Dana Crvenog križa skupljaju i odjevne predmete i igračke, a krajem proljeća Udruga je bila i jedan od inicijatora cvjetnog korza s učenicima OŠ August Cesarec Špišić Bukovica gdje su sudjelovale sa svojim kolačima i domaćim sokovima kojima su okrijepile veselu djecu.
Druga nedjelja u svibnju posvećena je svim majkama povodom čega organiziraju druženje žena uz večeru i ples. Tradicionalno prvi vikend u lipnju odlaze i na sajam cvijeća Flora art u Zagreb. Sudjeluju i na Danima pletenje sa ženama Gornjeg Bazja, a posebno su aktivne u organizaciji Dana općine Špišić Bukovica.

thumbnail IMG 20190302 175520

– Za Ivanjsko naveče i Ivanje pečemo kolače za sve posjetitelje te organiziramo Ivanjsko kolo koje je u Špišić Bukovica tradicija od starina. Također, na samo Ivanje u prostoru škole organiziramo izložbu “U posjet starim vremenima u riječi i slici” – ponosno je rekla predsjednica.

Nadalje, organizirale su i brojne izlete za svoje članice te sudjelovale u projektu “Naš hod kroz vremeplov” Udruge “Čuvarice kulturne baštine” Kladare. Velik doprinos svake godine Bukovčanke daju i Božićnom sajmu u Špišić Bukovici gdje su posjetitelje oduševile svojim rukotvorinama, kao i delicijama.

thumbnail IMG 20190302 175601

Pored ovakvog Izvješća o radu dovoljno je samo reći da je u planu tako i nastaviti, no vrijedne Bukovčanke žele proširiti svoje aktivnosti. Uz već tradicionalne tako žele uvesti fitness u zimskim mjesecima, organizirati zdravstveno-edukativna predavanja, kao i urediti i opremiti prostor Udruge. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

thumbnail IMG 20190302 181443

[g-gallery gid=”510651″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content