SUHOPOLJU “JACKPOT” Domagoj Vida nastupio na 12. Zimskom prvenstvu Virovitice u malom nogometu

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

Iako se ove zime igralo za znatno manji nagradni fond, virovitičko prvenstvo opravdalo je očekivanja organizatora i gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Organizatori 23. Zimskog prvenstva Virovitice u malom nogometu bili su u pravu kada su javnost uvjeravali da zbog drastično smanjenog nagradnog fonda prvenstva priredba neće izgubiti ni na draži ni na posjećenosti. Definitivno su bili u pravu. Na 23. Zimskom prvenstvu nastupilo je 80 ekipa u 6 uzrasta. Ono što se u atraktivnosti izgubilo jer su izostali “lovci na nagrade”, organizatorima se vratilo u većem odazivu domaćih, “kvartovskih” sastava, čime se prvenstvo, što bi se reklo, “vratilo kući”.

– Sada kada smo prespavali, možemo reći da smo zadovoljni. Odradili smo veliki i ozbiljan posao, a prvenstvo je proteklo u najboljem mogućem redu. Naravno, bilo je i propusta, ali ne takvih da bi narušili sliku o priredbi. Željeli smo na prvenstvo dovesti što više domaćih ekipa i stoga smo s ove 24 u seniorskom turniru zadovoljni, no već sada se počinjemo pripremiti za novo prvenstvu na koje želimo u glavnom turniru imati 32 sastava. Kada to ostvarimo, onda ćemo moći reći da smo uistinu zadovoljni – kaže predsjednik MNK Virovitice Emil Smetiško.

Prvenstvo je ponudilo dosta dobrog nogometa. Posebno je zanimljiva bila završnica kada se od petka do nedjelje na tribinama dvorane Tehničke škole tiskalo gotovo i do tisuću ljudi. Čast glavnom turniru i zvijezdama kakve jesu Ibriks, Dumenčić, Vida, Stranatić, Međumurac, Begović, Đuričić, Plisnić, Gavrić, Bećarević…, ali na tribini je najveselije i najbučnije bilo u finalima mlađih uzrasta. Roditelji nisu propustili doći bodriti svoje talentirane klince, a na parketu dvorane Tehničke škole bilo ih je toliko da ih je sve teško nabrojiti: Egri, Lošonski, Medić, Čančar, Topić, Marković, Lončar, Prugovečki, Rakocija, Rebić, Rajnović, Leš, Bloudek, Babec…

– I sada kada se prisjetim te atmosfere prolaze me trnci. To je stvarno nešto nesvakidašnje, svi koji nisu vidjeli i doživjeli taj ambijent mogu žaliti. Ono što su mladi pokazali definitivno potvrđuje da se u nogometu s klincima puno i dobro radi – kaže Smetiško.

Glavna nagrada otišla je u ruke nogometaša Suhopolja koje je predvodio sjajni Ivan Ibriks. Popularni Ibro, koji je pobrao najveći pljesak u finalu, bio je bez sumnje prvo ime prvenstva, a uz to bio je i najbolji strijelac. Finale protiv odličnih “daklera” iz Dervente gledateljima je ponudilo sve što jedno finale treba ponuditi, uključujući i “penale”. Na poluvremenu je bilo neriješenih 1:1, a u nastavku Ibriks je odveo Suhopolje na 5:2. Dervenćani zadnjih pet minuta igraju bez golmana i zahvaljujući Stjepanoviću stižu na 5:5.

U raspucavanju “penala” sjajni Dumenčić “skinuo” je gostima ključni udarac i “jackpot” je otišao u Suhopolje.

BROJ 2677 – 12. siječnja 2010. godine

(www.icv.hr, foto: arhiva)