SUHOPOLJU “JACKPOT” Domagoj Vida nastupio na 12. Zimskom prvenstvu Virovitice u malom nogometu

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

Iako se ove zime igralo za znatno manji nagradni fond, virovitičko prvenstvo opravdalo je očekivanja organizatora i gledatelja.

Organizatori 23. Zimskog prvenstva Virovitice u malom nogometu bili su u pravu kada su javnost uvjeravali da zbog drastično smanjenog nagradnog fonda prvenstva priredba neće izgubiti ni na draži ni na posjećenosti. Definitivno su bili u pravu. Na 23. Zimskom prvenstvu nastupilo je 80 ekipa u 6 uzrasta. Ono što se u atraktivnosti izgubilo jer su izostali “lovci na nagrade”, organizatorima se vratilo u većem odazivu domaćih, “kvartovskih” sastava, čime se prvenstvo, što bi se reklo, “vratilo kući”.

– Sada kada smo prespavali, možemo reći da smo zadovoljni. Odradili smo veliki i ozbiljan posao, a prvenstvo je proteklo u najboljem mogućem redu. Naravno, bilo je i propusta, ali ne takvih da bi narušili sliku o priredbi. Željeli smo na prvenstvo dovesti što više domaćih ekipa i stoga smo s ove 24 u seniorskom turniru zadovoljni, no već sada se počinjemo pripremiti za novo prvenstvu na koje želimo u glavnom turniru imati 32 sastava. Kada to ostvarimo, onda ćemo moći reći da smo uistinu zadovoljni – kaže predsjednik MNK Virovitice Emil Smetiško.

SENIORI Ivan Ibriks Custom

Prvenstvo je ponudilo dosta dobrog nogometa. Posebno je zanimljiva bila završnica kada se od petka do nedjelje na tribinama dvorane Tehničke škole tiskalo gotovo i do tisuću ljudi. Čast glavnom turniru i zvijezdama kakve jesu Ibriks, Dumenčić, Vida, Stranatić, Međumurac, Begović, Đuričić, Plisnić, Gavrić, Bećarević…, ali na tribini je najveselije i najbučnije bilo u finalima mlađih uzrasta. Roditelji nisu propustili doći bodriti svoje talentirane klince, a na parketu dvorane Tehničke škole bilo ih je toliko da ih je sve teško nabrojiti: Egri, Lošonski, Medić, Čančar, Topić, Marković, Lončar, Prugovečki, Rakocija, Rebić, Rajnović, Leš, Bloudek, Babec…

– I sada kada se prisjetim te atmosfere prolaze me trnci. To je stvarno nešto nesvakidašnje, svi koji nisu vidjeli i doživjeli taj ambijent mogu žaliti. Ono što su mladi pokazali definitivno potvrđuje da se u nogometu s klincima puno i dobro radi – kaže Smetiško.

SPORT ZIMSKO NAGRADA Custom e1553609168812

Glavna nagrada otišla je u ruke nogometaša Suhopolja koje je predvodio sjajni Ivan Ibriks. Popularni Ibro, koji je pobrao najveći pljesak u finalu, bio je bez sumnje prvo ime prvenstva, a uz to bio je i najbolji strijelac. Finale protiv odličnih “daklera” iz Dervente gledateljima je ponudilo sve što jedno finale treba ponuditi, uključujući i “penale”. Na poluvremenu je bilo neriješenih 1:1, a u nastavku Ibriks je odveo Suhopolje na 5:2. Dervenćani zadnjih pet minuta igraju bez golmana i zahvaljujući Stjepanoviću stižu na 5:5.

U raspucavanju “penala” sjajni Dumenčić “skinuo” je gostima ključni udarac i “jackpot” je otišao u Suhopolje.

BROJ 2677 – 12. siječnja 2010. godine

(www.icv.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content