SVJETSKI DAN SINDROMA DOWN Njihove platnene torbe, kao i šalice i narukvice, tražene su i ovoga puta

Danas, na prvi dan proljeća, obilježava se i Svjetski dan sindroma Down. Tim povodom članovi Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije kod sata su izložili svoje unikatne radove koji će vas u svakom trenutku podsjetiti na njih. Ovom akcijom nastoji se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom jer većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu poboljšat će se i kvaliteta njihova života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Kao i inače, štand Downića krasili su njihovi traženi radovi – platnene torbe, narukvice i šalice ukrašene u njihovom stilu i bojama, kao i uz neizostavni slogan “Ljubav ne broji kromosome”. Koliko su traženi njihovi prekrasni radovi potvrdila je i gospođa koja je kupila njihovu torbu čim su stigli, prije nego su uopće složili svoj štand.

No, ne zaboravimo, simbol Međunarodnog dana Down sindroma su rasparene šarene čarape čijim nošenjem ukazujemo na različitost osoba s Down sindromom. Nadamo se da ste i vi danas obukli svoje rasparene šarene čarapice i podržali naše Downiće. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)