TKO JE KOGA UDARIO? Obračun u najburnijoj utakmici proteklog vikenda na županijskim nogometnim travnjacima

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 15. kola prve županijske nogometne lige i 12. kola druge županijske lige u obje skupine, a epitet “najburnije” utakmice zaslužio je derbi kola 2. ŽNL Istok u Novoj Bukovici, između domaćeg Zrinskog, inače četvrtoplasirane momčadi lige i trećeplasiranog DOŠK-a iz Dolaca.

Utakmica je obilovala grubom igrom i velikim brojem kartona. Javnu opomenu u redovima Zrinskog dobili su Zdelar, Kurtić i Bračun, dok su u redovima DOŠK-a žuti karton dobili Marić, Udovičić i Nikolić.

Crveni karton zaradili su u redovima Zrinskog Lukić, Vukalović i Haničar, dok je kod gostiju “pocrvenio” Zeman.

Šlag na tortu bio je nasrtaj tri domaća igrača na glavnog suca utakmice, koji su zaradili suspenziju do okončanja postupka.

Prema izvješću iz zapisnika, tri igrača su uz psovke, na kraju utakmice nasrnula na glavnog suca Vukmana. Kao razlog, u zapisniku je navedeno da je sudac navodno glavom udario domaćeg igrača Domagoja Miloševića, iako treba spomenuti da je dotični igrač odigrao utakmicu do samog kraja. Domaćini su se bunili i što sudac nije dosudio navodni kazneni udarac u 35. minuti te nije dodijelio crveni karton gostujućem igraču.

Kako nam je o svemu rekao disciplinski sudac županijskih nogometnih liga Tihomir Majstorović, zbog navedenih događaja je pokrenut disciplinski postupak te je zatraženo izvješće od strane tri igrača koji su nasrnuli na suca, predstavnika klubova, delegata i tri suspendirana igrača. Također je zatraženo da igrač ili klub dostave liječničku dokumentaciju vezanu uz navodno udaranje ili ozlijeđivanje igrača od strane suca.

Kako ovo nije prvi slučaj, Majstorović je najavio da se od iduće natjecateljske sezone planira uvesti obavezno snimanje svih nogometnih utakmica, kako bi snimka pomogla u utvrđivanju činjenica.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content