TRAŽI RADNIKE Dario Santro uz pomoć mjere samozapošljavanja otvorio uspješan obrt za strojnu obradu metala

Nekad frizer, a danas uspješni tokar Dario Santro prije dvije godine otvorio je vlastiti obrt „Santro“ za hidrauliku i strojnu obradu metala u Virovitici. Iskoristio je mjeru samozapošljavanja na Zavodu i uložio u pokretanje vlastitog obrta.

– Dobio sam 35.000 kuna pomoći, uz 10.000 kuna za stručno osposobljavanje. Sredstva sam iskoristio za nabavu stroja, alata, opremu i doprinose. Mogu reći kako sam zadovoljan. Opseg posla mi se povećao, tako da tražim i nove radnike – istaknuo je Dario Santro.

Uz klijente iz Virovitice i okolice, njegov obrt radi i za njemačko tržište, zahvaljujući modernim CNC strojevima u pogonu. Posla ima, ali teško je doći do radnika, ističe nam Dario S.

– Trenutno nas je trojica koji radimo. Tražim još dva radnika, no nažalost nema puno tokara na tržištu rada, škole nemaju programe za ovo zanimanje pa je cijela struka u problemu. Osobno, planiram širenje, posla je puno, no bez novih djelatnika bit će to jako teško – kaže Dario koji ističe kako uz tokare traži i CNC operatere za svoj obrt.

Spreman je, ističe, i na prekvalificiranog radnika, po uzoru ne samo na svoj primjer nego i na primjer dvojice kolega s kojima radi, a koji su se u strojnoj obradi pronašli nakon dugog traženja u izboru zanimanja na tržištu rada. (www.icv.hr, mlo; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content