Udruga maratonaca Glasnici istine, ultramaratonom “Od Velikog do Malog Vukovara” spojit će dva herojska mjesta

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, u radnom posjetu, primili su sudionike ovogodišnjeg Ultramaratona “Od Velikog do Malog Vukovara”, kojim će se simbolično spojiti Vukovar i Sunja.

Naime, udruga maratonaca Glasnici istine, od 22. do 24. ožujka trčat će štafetni 2. Memorijalni ultramaraton pod nazivom “Od Velikog do Malog Vukovara”. Glasnici istine tako će simbolično spojiti Vukovar i Sunju, dva herojska mjesta koja su do temelja uništena u Domovinskom ratu. Punu potporu ovom projektu i utrci koja će biti dugačka 349 kilometara, kojoj će start biti ispred Križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru, a cilj u Sunji, dao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Ove godine će Vukovar i Sunju spojiti i pripadnici kopnene vojske, sa svojim instruktorima, spremajući se za natjecanje ” najbolji vojnik”. Ova utrka nastala je na inicijativu Tomislava Galla iz Našica.

Sudjelovat će 40 trkača iz: Zagreba, Slavonskog Broda, Našica, Orahovice, Slatine, Virovitice, Kutine, Volodera, Gornje Gračenice, Siska, Sunje, Novske te Širokog Brijega.
Svoju biciklističku rutu od Vukovara do Sunje u dvije dionice odvesti će virovitički biciklist Tomislav Kolec uz logističku podršku Mirka Poljanca (predsjednika HVIDR-e Virovitica).

glasncii2 Custom
foto: Glasnici istine

Na područje naše županije, maratonci će biti 23. i 24. ožujka. Tako će 23. ožujka u Orahovici biti u 9.25, u Slatini 12,30, a u Virovitici u 15,40 sati. Time će završiti prva dionica, a druga kreće dan kasnije, u nedjelju 24. ožujka kada će iz Virovitice krenuti prema Sunji.

Organizatori su: Udruga rekreativnog trčanja Nexe team Našice, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, Udruga maratonaca sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” Gornja Gračenica i Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije.

Utrka će se održati uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, a podršku ovom događaju dali su i: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo obrane, županije, Virovitičko-podravska, Sisačko-moslavačka. Tu su i gradovi: Vukovar, Sunja, Našice, Orahovica, Slatina, Virovitica, Grubišno Polje, Pakrac, Kutina, te općina Nova Bukovica kao i mnogobrojni sponzori, policijske uprave, sindikati MUP-a, DVD-i brojne braniteljske udruge predvođene udrugom HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Grubišnog Polja, Pakraca, Sunje, Slatine.

(www.vpz.hr, Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content