UOSI Slatina održala završnu konferenciju projekta ”Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom-2”

Udruga osoba s invaliditetom Slatina jučer (ponedjeljak) je u prostorijama Hotela Pustara Višnjica održala završnu konferenciju projekta ”Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom-2”, prema Ugovoru s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

Na početku konferencije, na kojoj su nazočili predstavnici Grada Slatine, Općine Čađavica, gradskih institucija te udruga i ustanova s područja grada Slatine, pozdrave je uputila dopredsjednica UOSI Slatina Ksenija Vujanović Juras, a potom je o pojedinostima projekta govorila predsjednica Dijana Zelenka.

S nekoliko riječi potpore projekt je pohvalio pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatina Marin Kokorić, kao i Mirko Rončević, načelnik Općine Čađavica koja je partner u projektu.

IMG 7288 Custom

Projekt osobne asistencije osobama s najtežim oblikom invaliditeta UOSI Slatina provodi od 2006. godine, od kada u kontinuitetu pruža njegu, pomoć i podršku korisnicima, a upravo je iz te skupine i ovaj projekt koji je trajao dvije godine, a kroz koji je bilo zaposleno 17 asistenata i 1 voditelj.

Projekt je realiziran uz podršku jedinica lokalne samouprave, prema Ugovoru s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u ukupnoj vrijednosti 1.869.781 kuna. Visoka razina kvalitete kojom je projekt uspješno proveden omogućila je njegov daljnji nastavak. Edukaciju korisnika i asistenata provela je zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, a trenutno udruga pruža uslugu osobne asistencije za 32 korisnika kroz tri projekta.

IMG 7291 Custom

Svoja iskustva osobnog asistenta s prisutnima podijelile su osobne asistentice ovog projekta, Melita Prebeg, Slavica Mikić i Ivanka Konta, koje su naglasile kako su sa svojim korisnicima ostvarile prijateljske i gotovo obiteljske odnose, a s nekoliko riječi obratili su se i korisnici ovog projekta.

Konferenciju je zatvorila dopredsjednica UOSI Slatina Ksenija Vujanović Juras, nakon čega je uslijedio prigodni domjenak.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”514874″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content