VIRKAS 2019. U ponedjeljak, 4. ožujka u POU Slatina kazališna predstava “Seksi rublje” Kazališta Virovitica

U sklopu VIRKAS-a danas (ponedjeljak) će u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina slatinska publika imati priliku pogledati dramu kanadske autorice Michele Riml ”Seksi rublje” u izvedbi Kazališta Virovitica.

Drama kanadske autorice Michele Riml dobro je skrojen komad na žanrovskom razmeđu komedije i drame; napisan je da zabavi, ali i omogući emocionalnu identifikaciju s glavnim likovima, supružnicima u pedesetim godinama života, roditeljima troje djece, poljuljanima u pouzdanju u svoje životne izbore i odluke, nostalgičnima, možda i pomalo poraženima. Iza naizgled trivijalne seksualne frustracije i vrckavih svađica u maniri američke screwball komedije skrivaju se duboka tjeskoba, tuga zbog minulog vremena, nezadovoljstvo rutinom posla i obiteljskih odgovornosti, strah od smrti.

I premda se stoga čini da je zadatak da izrežira ovu predstavu trebao pripasti nekom s debelim životnim iskustvom, odluka Kazališta Virovitica bila je da režiju povjeri mladoj osobi, Lei Anastaziji Fleger, koja se iako je mlada već ranije potvrdila uspješnim režijama.

Životno i kazališno iskustvo ono je što čini drugu važnu sastavnicu konteksta predstave. Vlasta i Igor Golub, u glavnim i jedinim ulogama drame, i privatno su bračni par. Tradicionalno gledano, ova ”dramedija”, kako se popularno zovu žanrovi na granici između drame i komedije, slavi brak.

Predstava počinje u 19.30 sati, a cijena ulaznice je 40 kuna.

(www.icv.hr, adf)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content