VIROEXPO 2019. Predstavljeno crtanje na raskošnoj svili i njezin turistički potencijal

Slavica Vitković iz Pitomača, vlasnica obrta Art Vita Silk koji je smješten u virovitičkom Poduzetničkom inkubatoru, i Nikola Cik, povjesničar iz Đurđevca, na 24. Viroexpu predstavili su svilarstvo i svilogojstvo u Hrvatskoj i Slavoniji, ali i Virovitici. Nakon stručnog predstavljanja svile, Slavica V. demonstrirala je i crtanje na svili što se osobito svidjelo ženskom djelu posjetitelja sajma, a velik broj zainteresiranih posjetio je i štand Poduzetničkog inkubatora gdje su izloženi proizvodi od svile.

IMG 20190317 132845

Prije svega, cilj ove prezentacije bio je predstaviti proizvode od svile te potaknuti na kreativnost, ali i uvjeriti posjetitelje da je svila jedan jako dobar turistički proizvod koji bi se na ovim područjima, kao što je bilo nekada, mogao razvijati.

IMG 20190317 133034

Povijesničar Nikola C. nastojao je podsjetiti posjetitelje upravo na važnost svilarstva i svilogojstva u hrvatskoj gospodarskoj povijesti koja se kao takva, autetntična povijesna priča, može iskoristiti kao pomoć u današnjoj gospodarskoj aktivnosti, osobito u turističkom iskorištavanju. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”514299″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content