Završen projekt UOSI Virovitice kojim je kroz dvije godine za osam osoba s invaliditetom osigurana pomoć asistenata

UOSI Virovitica danas (petak) održala je završnu konferenciju projekta “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” putem kojega je kroz dvije godine za osam osoba osigurana pomoć osobnih asistenata. Ovaj hvalevrijedan projekt koji mijenja život osobama s najtežim oblikom invaliditeta vrijedan je 1.055.965 kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta zaposleno je osam osobnih asistenata i voditelj projekta.
– Osobni asistenti svojim su korisnicima dostupni četiri sata na dan, a obavljaju različite poslove, od pomoći pri osobnoj higijeni i kućanskih poslova, do odlaska liječniku i druženja, sve ovisi o fizičkim potrebama korisnika – rekao je tajnik Udruge, koordinator i voditelj projekta Dejan Vargović.

IMG 20190322 131050

U sklopu projekta provedene su dvije edukacije korisnika, na temu asertivnosti i jačanja komunikacijskih vještina te trening samopouzdanja.

-Ovaj projekt je pokazao da su usluge osobne asistencije unaprijedile kvalitetu življenja naših članova, a to se vidi kroz povećanje njihove aktivnosti, kako u Udruzi tako i u svakodnevnom životu, jer su započeli aktivan život u zajednici kroz uključivanje u kulturne, sportske i druge aktivnosti – rekao je predsjednik Udruge Damir Brkić te najavio nastavak usluge osobne asistencije kroz novi projekt koji s provedbom kreće od travnja ove godine.

IMG 20190322 131010

Završnoj konferenciji nazočili su i zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk te predstavnici institucija i udruga s kojima UOSI Virovitica surađuje. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content