ZBOR GRAĐANA REZOVAC Uskoro se očekuje obnova Mjesnog doma, na natječaj prijavljen i nogostup od Iločke ulice do mosta u Rezovcu

U Mjesnom domu u Rezovcu održan je zbor građana za mještane ovog prigradskog naselja. Uz gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina, sastanku s građanima je nazočio i njegov zamjenik Damir Marenić te pročelnici i direktori gradskih tvrtki koji su spremno odgovarali na pitanja mještana. Gradonačelnik Kirin i ovom je prilikom pozvao mještane da uočene nedostatke na području svog Mjesnog odbora javljaju Komunalnom info centru na besplatni telefon 0800-9995.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Vlado Hodak ovom je prilikom nazočne podsjetio na odrađene aktivnosti od kojih je jedna od značajnijih izgradnja mosta ispred Područne škole Rezovac čime se olakšao pristup školi te unaprijedila razina sigurnosti učenika i djelatnika škole, kao i ostalih mještana. Uz redovito održavanje nerazvrstanih cesta, u suradnji s Hrvatskim šumama nasipan je put – nastavak Starog Rezovca prema školi, izmješten je i uređen poljski put između Rezovca i Čemernice, gdje su posađeni jablanovi te su uređeni prilazni putevi poljima iz Ulice Markovac.

IMG 1224 Custom
foto: M. Bašić

I u narednom periodu za ovo prigradsko naselje pripremaju se aktivnosti koje će podići kvalitetu života, a koje je najavio gradonačelnik Kirin sa suradnicima. Naime, na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja odobrena je energetska obnova Mjesnog doma te se sada očekuje raspisivanje natječaja za izvođenje radova. Osim toga, naručeni su projekti željezničko-cestovnog prijelaza na prijelazu Markovac – Istarska te je sklopljen Sporazum s Hrvatskim željeznicama za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, dok je na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za 2019. godinu prijavljen nogostup od Iločke ulice do mosta u Rezovcu.

Programom gradnje za 2019. godinu predviđena je i izrada stepenica i rukohvata na Mjesnom groblju, a ujedno je naručena i analiza tla kod klizišta na groblju, nakon koje će se prići izradi projektne dokumentacije sanacije klizišta.

Sljedeći zborovi građana održat će se u ponedjeljak, 25.ožujka i to u 18,00 sati u Jasenašu te u 20 sati u Milanovcu.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”516180″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content