ZBOR GRAĐANA SV. ĐURAĐ Gradit će se dječji vrtić, asfaltirati cesta do 9. ribnjaka, a novo ruho dobit će i Mjesni dom

Nakon Čemernice, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima održao je sastanak s mještanima Mjesnog odbora Sveti Đurađ. Već po tradiciji, ispunjen Mjesni dom u ovom prigradskom naselju svjedočio je da su mještani itekako zainteresirani za aktivnosti koje se odvijaju i koje su tek u planu u ovom dijelu grada.

Nazočne je na samom početku pozdravio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivan Ćavarušić, koji je nabrojao doista brojne aktivnosti koje su odrađene i organizirane u naselju. Tako je, između ostalog, rekonstruirana Ulica Narodne garde, najduža ulica koja je ujedno bila i u najlošijem stanju. Na zahtjev Mjesnog odbora, a kako bi se omogućio priključak novim korisnicima, produžena je kanalizacijska mreža u ovom prigradskom naselju u Štruklinov Jarak. Osim toga, u suradnji s Hrvatskim šumama uređena je cesta do 3. ribnjaka.

IMG 2299 Custom

Gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim zamjenicima i suradnicima najavio je velike investicije i za naredni period, a najznačajnija je zasigurno izgradnja vrtića. Za vrtić u Sv. Đurđu raspisan je natječaj za izvođenje radova. Njegovom izgradnjom i opremanjem, Dječji vrtić Cvrčak dobit će dislociranu jedinicu u koju će se moći upisati 32 mališana u dvije skupine – djeca vrtićke i jasličke dobi. Nadalje, u planu je asfaltiranje ceste do 9. ribnjaka, a novo ruho dobit će i Mjesni dom koji će se energetski obnoviti, a za što je potpisan ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U planu je i nekoliko radova na sportskim objektima, a zasigurno najveći projekt u tom dijelu je navodnjavanje nogometnog igrališta.

Na sva postavljena pitanja mještani Sv. Đurđa dobili su zadovoljavajuće odgovore te pohvalili rad Grada Virovitice i zahvalili se za svaku pomoć u proteklom periodu, očekujući nastavak uspješne suradnje i u narednom periodu.

IMG 2301 Custom

Nakon Sv. Đurđa, sljedeći i ujedno posljednji ovogodišnji zbor građana održat će se u ponedjeljak, 1. travnja u Centru kulture Virovitica, za gradske mjesne odbore: MO Stjepana Radića, Matije Gupca, J.J. Strossmayera te Zbora narodne garde.

(www.icv.hr, virovitica.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”517588″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content