FOTO Nova vatrogasna vozila stigla u Gornje Bazje i Veliku Črešnjevicu

Nakon vatrogasnih vozila koja su već došla u Suhopolje, Novu Bukovicu i Turnašicu, još dva su „sletjela“ u Virovitičko-podravsku županiju – u Veliku Črešnjevicu i Gornje Bazje. To je dio od 14 vatrogasnih vozila koja dolaze u našu županiju, a u sklopu suradnje pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije. U Gornjem Bazju su mještani, a posebno članovi DVD-a Gornje Bazje dočekali novog limenog ljubimca, koji će zamijeniti Fap 13, koji je još iz prošlog stoljeća.

Uz mještane Gornjeg Bazja primopredaji su, između ostalih, nazočili i zamjenik župana Marijo Klement, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković i zapovjednica županijskih vatrogasaca Mateja Fras Venus, a u ime DVD-a Gornje Bazje na ovoj vrijednoj donaciji zahvalio je Robert Teskera, predsjednik DVD-a Gornje Bazje koje ove godine slavi 72. rođendan.

dvd gornje bazje 51

Austrijska donacija vozila i vatrogasne opreme, ima za cilj kako bi našim vatrogasnim društvima pomogli u obavljanju redovnih dužnosti. Virovitičko-podravska županija je izabrana za donaciju jer se nalazi u hrvatskom vrhu po broju i učestalosti edukacija naših vatrogasaca, a da pritom i uz mala sredstva, ostvaruju sjajne rezultate. Uvjeti za donaciju vozila i opreme su bili: grijana garaža, motivacija za dobrovoljnim vatrogastvom, velik broj osposobljenih i educiranih, velik broj mladih vatrogasaca, ali i još veće poboljšanje u edukaciji i osposobljavanju. (vpz.hr, Foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”521989″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content