FOTO Suhopolje rutinski preko Bratstva do novih bodova, Voćin se lagano obračunao s Lukačem 05

Jučer (subota) su odigrane dvije utakmice 19. kola prve županijske nogometne lige, dok preostale počinju danas (nedjelja) u 16:30 sati.

Na stadionu Park u Suhopolju, derbi kola odigrala je domaća momčad i Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Gledajući poziciju na tablici, ali i formu gostujuće momčadi u proljetnom dijelu prvenstva očekivala se veća neizvjesnost, ali na kraju 3:1 u korist domaće momčadi i dominacija u igri gotovo svih 90 minuta.

IMG 2007 Custom

Suhopolje je nakon pobjede nad Pitomačom potvrdilo da je definitivno ekipa za veći rang natjecanja. Jučer su posao odradili rutinski iako, gostujući navijači ne mogu se pomiriti s odličnom, ali propuštenom Kristićevom prilikom za vodstvo u ranoj fazi utakmice, kada je uspio zaobići Dumenčića nakon jedne dubinske lopte Pšihistala, ali nije poentirao.

Domaća momčad okrunila je dominaciju s tri pogotka. Prvi je bio autogol Tonija Zebe, ali cijeli su posao pripremili Josip Ivačić i Antonio Babec. Drugi suhopoljski zgoditak bio je majstorija Nikole Menegatija, potez utakmice, a možda i najljepši pogodak kola. Natrčao je na jednu odbijenu loptu i sa nekih 18 metara od gola poslao bombu i proparao mrežu gostujućeg vratara Franjića, a ujedno je i završio priču svojim drugim, a suhopoljskim trećim pogotkom.

IMG 1932 Custom

Počasni zgoditak za goste bio je onaj Nikole Kristića, koji se iskupio za promašaj na samom početku. Imali su domaći još nekoliko fantastičnih prigoda, ali bez koncentracije u završnici. Najbolju priliku propustio je Sertić nakon jedne povratne lopte Ivačića.

-Ovaj tjedan igrali smo s dva jaka protivnika. Sada smo vidjeli na čemu smo i koje su naše mogućnosti, odnosno na čemu trebamo raditi i što moramo popraviti u daljnjem trenažnom procesu – izjavio je nakon utakmice gostujući strateg Elvis Vinak

Suhopolje – Bratstvo Gornje Bazje 3:1
Igrač utakmice: Nikola Menegati

U Voćinu je domaća momčad pobijedila Lukač 05 rezultatom 2:0. Utakmica je prošla mirno, gotovo u prijateljskom ozračju, bez oštrijih startova i prekršaja. Domaća momčad došla je u prednost u 39. minuti zgoditkom, koji je postigao Mario Barić. Rezultat se nije mijenjao do pred sam kraj susreta, točnije 79. minute, kada je konačni rezultat svojim zgoditkom postigao Roko Perić. U igri domaće momčadi istakao se Ivan Tašić, koji je na sredini terena bio velika prepreka gostujućoj momčadi u građenju napadačkih akcija. Uz dva zgoditka, obostrano nije bilo većih prilika za pogodak.

Voćin – Lukač 05 2:0
Igrač utakmice: Ivan Tašić

(www.icv.hr, ts, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”522678″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content