IZGORJELA U POTPUNOSTI Vatrena buktinja “progutala” garažu, susjedna garaža i automobil u njoj spašeni

Slatinski vatrogasci jučer (utorak) su imali ”pune ruke posla”. Nakon što su ugasili požar na osobnom automobilu oko 17 sati, samo nekoliko sati kasnije imali su novu intervenciju.

Naime, dežurstvo Javne vatrogasne postrojbe Slatina, nešto prije ponoći, zaprimilo je dojavu da u slatinskoj Kolodvorskoj ulici gori garaža. Na mjesto požara upućeno je jedno vozilo sa šest vatrogasaca, koji su odmah pristupili gašenju vatrene buktinje i spašavanju susjednih objekata, jer je vatra prijetila garaži pored te ostalim objektima i zgradama u blizini. No, drvenoj garaži na kojoj je požar izbio nije bilo spasa pa je ista izgorjela u potpunosti, ali je spašena susjedna u kojoj se nalazio osobni automobil marke Opel Corsa.

Prema riječima očevidaca, vatrena buktinja se dizala desetak metara u zrak i samo je brzom intervencijom slatinskih vatrogasaca izbjegnuta velika šteta, jer se u blizini goruće garaže nalazi ista takva, drvena, a odmah do nje ostali objekti koje koriste stanari zgrade u Kolodvorskoj ulici br. 20.

U požaru nije nitko ozlijeđen, a vozilo iz susjedne garaže je spašeno. Uzroci požara znat će se poslije provedenog očevida od strane policije i protupožarnog inspektora. (www.icv.hr, adf, Foto: čitatelj)